Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Robotstofzuigers razendpopulair in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2016, 15:36 CategorieHuishoudelijke apparaten

Alhoewel Nederlandse huishoudens nog niet helemaal overtuigd zijn van de smart home-producten die momenteel op de markt zijn, is er één apparaat dat de harten van Nederlandse huishoudens al wel heeft veroverd. We hebben namelijk massaal een robotstofzuiger in huis gehaald, zo kwam naar voren uit een marktonderzoek onder 6000 Nederlanders dat is gedaan door Multiscope.

Uit de cijfers blijkt namelijk dat zo’n 300.000 huishoudens inmiddels de beschikking hebben over een robotstofzuiger. Dat houdt in dat 1 op de 25 huizen in Nederland inmiddels schoon wordt gehouden door het slimme apparaat. Ook bleek uit het marktonderzoek dat de iRobot veruit de populairste robotstofzuiger is. 21 procent van de Nederlanders die aangaf te beschikken over een robotstofzuiger, heeft een iRobot. Philips volgt met negen procent op een tweede plek, terwijl Dirt Devil met zes procent de top drie afsluit.

Andere slimme apparaten nog niet populair

Terwijl de robotstofzuigers het uitstekend doen in Nederland, blijken andere slimme apparaten nog niet echt populair. De slimme ovens, de slimme koelkasten en de slimme wasmachines zijn nog niet echt terug te vinden in Nederlandse huishoudens. Als reden wordt vooral de hoge prijs genoemd. Ook is men niet zo snel bereid om bijvoorbeeld een slimme wasmachine te kopen zolang de oude wasmachine nog gewoon zijn werk doet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.