Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Roost komt met slimme rookmelder op de markt

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2016, 15:30 CategorieVeiligheid en beveiliging

Wanneer je denkt aan smarthome producten, kom je al gauw uit bij apparaten die je dagelijks gebruikt. Roost, een bedrijf uit Canada, heeft zijn pijlen echter ergens anders op gericht. Bij dat bedrijf gaat het namelijk om de rookmelder. “It’s the smart smoke alarm that upgrades your life”, zo wordt de slimme rookmelder aangeprezen.

Wat doet de rookmelder van Roost?

Op zijn officiële website legt Roost duidelijk uit wat de voordelen zijn van hun slimme apparaat. De slimme rookmelder combineert de veiligheid en robuustheid van de beste detectie technologie met een Roost Smart Battery. Die batterij verkoopt Roost ook los om oude rookmelders slim te maken. Zodra je gebruik maakt van de batterij, kan jouw brandmelder namelijk via een applicatie zorgen voor de nodige informatie. Zelfs wanneer je weg bent, ontvang je dan meldingen op je telefoon als de rookmelder afgaat.

De slimme rookmelder van Roost kan dus gebruik maken van Wi-Fi. Daarnaast zou hij zorgen voor een snellere detectie en heb je met het apparaat minder vaak last van vals alarm. Ook krijg je een melding wanneer de batterij van de rookmelder bijna op is en worden je geliefden geïnformeerd zodra het apparaat merkt dat er iets mis is in je huis.

De prijs van de slimme rookmelder van Roost

Op dit moment zijn de rookmelders van Roost in twee varianten te pre-orderen. De goedkoopste variant kost zo’n 60 dollar. Wil je dat de melder ook koolmonoxide en aardgas detecteert, dan is de duurdere variant van 80 dollar de ideale oplossing. Naar verwachting worden de apparaten in juni verstuurd. Het bedrijf geeft overigens 10 jaar garantie op zijn rookmelders.

  • Delen:

Reacties

  1. john
    09 mei, 2016 om 23:06

    Op hun website staat 110 volt met batterijbackup.
    Ksn deze wel in Nl gebruikt worden?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.