Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Samsung en KPN werken aan netwerk voor slimme steden

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2016, 9:38 CategorieAlgemeen

Samsung en KPN werken momenteel zelfstandig aan een netwerk waar slimme apparaten aan gekoppeld kunnen worden voor de stad van de toekomst. Samsung doet dit in thuisland Zuid-Korea, terwijl KPN dat doet in Nederland.

Samsung en KPN werken aan de stad van de toekomst

Samsung en KPN hebben, afzonderlijk van elkaar, aangekondigd te werken aan een netwerk voor slimme steden, waar een smart home, met al zijn slimme smart home-producten, zich op zou kunnen aanmelden. Daarvoor maken beide bedrijven gebruik van het nieuwe lora-netwerk (LoRaWAN), die dan voor het eerst commercieel wordt gebruikt. KPN heeft aangegeven een landelijk netwerk te willen hebben in juni, die vanaf het derde kwartaal van 2016 dan toegankelijk moet zijn voor de consument – tegen betaling, uiteraard.

Tweakers meldt dat gebruikers moeten uitgaan van een bedrag tussen de vier en twaalf euro per jaar, per apparaat, afhankelijk van hoe vaak een up- of downlink nodig is. LoRaWAN (Long Range Wide-Area Network) is een netwerk dat weinig energie verbruikt, een lang bereik heeft en weinig data gebruikt, waardoor het voor smart apparaten een ideaal netwerk is. Dit netwerk moet de bestaande datanetwerken niet vervangen, maar juist vergroten. Uiteindelijk moet lora ook onderdeel gaan worden van de 5g-standaard in 2020, aldus KPN.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.