Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Siri-speaker van Apple krijgt een camera voor gezichtsherkenning’

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 10:23 CategorieBediening

Apple zou momenteel achter de schermen werken aan een Siri-speaker die het moet opnemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Deze speaker zou, volgens de laatste geruchten, worden voorzien van een camera, zodat de gebruiker kan worden herkend.

Gerucht: Siri-speaker van Apple krijgt camera aan boord

Apple heeft er zelf nog niets over bekendgemaakt, maar het internet lijkt het al te weten: er komt een Siri-speaker aan die gaat lijken op de Amazon Echo en de Google Home, die wordt geleverd met Google Assistant. Over de speaker is al het één en ander gezegd, terwijl de geruchtenmolen overuren blijft draaien. Uit het geruchtcircuit is nu naar buiten gekomen dat de Siri-speaker wordt voorzien van een camera met gezichtsherkenningsoftware, zodat de gebruiker kan worden herkend door de hardware.

Wanneer een gebruiker dan herkend is, zouden er een aantal acties kunnen worden ondernomen in je smart home. De verwarming zou van temperatuur kunnen veranderen, de lichten zouden feller of minder fel worden ingesteld en meer – allemaal zonder ook maar een commando uit te spreken. Of Apple wegkomt met een apparaat dat je huis (en jou dus) 24 uur per dag, zeven dagen in de week in de gaten houdt, is een tweede – maar de laatste tijd zet het bedrijf zich neer als een privacy-beschermer. Dus het zou zomaar kunnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.