Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Beveiligingscamera met lamp in het stopcontact

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2016, 12:33 CategorieVeiligheid en beveiliging

Op de Computex-beurs in Taiwan heeft Amaryllo de Amaryllo Atom AR2 laten zien. Dit is een beveiligingscamera die 360 graden kan draaien, en gewoon in een stopcontact kan worden gestopt. Dat stopcontact gaat niet verloren, want er zit ook nog een flinke led-lamp in.

Warmtesensor

De slimme camera is voorzien van een systeem dat bewegende zaken in het beeld automatisch volgt. Ook is de Atom AR2 voorzien van een warmtesensor, zodat geen inbreker hem van achteren zal kunnen benaderen zonder dat de camera dat merkt.

Led-lamp

Omdat de camera in een stopcontact wordt gestopt, is het niet nodig om de klopboor te pakken om het ding ergens aan een muur te bevestigen, en opladen en aanleg van kabels is natuurlijk ook niet nodig. De led-lamp zorgt ervoor dat het stopcontact voor twee functies wordt gebruikt. De vorige versie van deze camera had die lamp niet.

Clouddienst

Net als bij sommige andere IP-camera’s kan bij de Amaryllo Atom AR2 een betaald abonnement op een clouddienst worden genomen, zodat de opgenomen beelden automatisch naar een server op internet gaan. Wordt de camera vernield door een inbreker, dan is zijn binnenkomst zo toch vastgelegd. Wie niet wil betalen voor zo’n clouddienst, kan de beelden gewoon opnemen op een micro sd-kaart of op een locale NAS-server in huis.

Atom AR2

Tegen het eind van dit jaar moet de Atom AR2 in de handel komen. Prijzen zijn in Taiwan nog niet genoemd, maar enig houvast is er wel: de vorige versie van deze camera ging de toonbank over voor 300 dollar, oftewel zo’n 263 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.