Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De makers van de Sense annuleren de smart home-hub

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2016, 9:52 CategorieThuisnetwerk

De makers van de Sense, een hub voor je smart home, kondigen aan de hardware te annuleren. De Kickstarter-backers krijgen in elk geval hun geld terug. Het bedrijf wil zich focussen op de software van het product en die gaan implementeren in andermans hardware.

De hardware van Sense is geannuleerd

Silk Labs is een ontwikkelaar die eerder dit jaar 150 duizend dollar ophaalde via Kickstarter voor de smart home-hub Sense. Deze hub had een centraal punt moeten gaan worden voor het slimme huis. Iedereen die er apps voor zou maken, kan verschillende processen automatiseren. Nu is bekendgemaakt dat de producent de hardware heeft geannuleerd, omdat er een nieuw plan is opgesteld: de software voor de hub zal in andermans producten moeten gaan verschijnen. De Kickstarter-backers krijgen spoedig hun geld teruggestort.

En dat is best jammer, omdat de Sense er behoorlijk anders uitzag dan concurrerende producten, zoals de saaie (maar behulpzame) Amazon Echo, bijvoorbeeld. Maar dit jaar is er meer concurrentie op het gebied van smart home-hubs gekomen: onder andere Google mengt zich in de strijd en ook Apple zou aan een speciale versie van Siri werken. Het wordt dus erg krap op de markt. Daarnaast had het Sense-project slechts 774 backers aangetrokken. Dat is niet verkeerd, maar ook niet echt een achterban waar je van kunt leven, wellicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.