Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home is gebaseerd op Chromecast, niet op Android

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2016, 9:23 CategorieBediening

Een persoon die bekend is met de plannen van Google heeft laten weten dat Google Home, de slimme speaker, is gebaseerd op Chromecast, niet op Android. Chromecast is een hdmi-dongle voor in je televisie, die het apparaat ‘smart’-functies kan meegeven.

Google Home is gebaseerd op Chromecast

Een bron die bekend is met de plannen heeft tegenover de website The Information bevestigd dat Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant, gebaseerd is op Google Chromecast, de hdmi-dongle voor je televisie, niet op Android, het besturingssysteem voor mobiele apparaten. Dat is helemaal niet zo vreemd wanneer je er over nadenkt, aangezien de Chromecast en de Cast-standaard de meest recente hardwaresuccessen zijn van Google. Ook lijken de apparaten in gebruik op elkaar.

Zowel de Chromecast als de Google Home zijn gebouwd als apparaten die informatie ontvangen en verzenden vanaf het internet, dus in de kern is er zeker een overeenkomst. Wellicht krijgt Home ook te maken met een minder punt van de Chromecast: apps. Die moeten allemaal in de cloud werken en kunnen communiceren met Google. Echter, het bedrijf heeft al aangegeven het ecosysteem rondom de Home langzaam te willen opbouwen. Tot nu is gebleken dat slimme assistenten een succes kunnen worden met de juiste samenwerkingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.