Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home komt dit jaar naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 17:13 CategorieBediening

Google heeft bevestigd dat Google Home, de slimme speaker van het bedrijf, dit jaar in Nederland wordt uitgebracht, waarschijnlijk zonder ondersteuning voor de Nederlandse taal. Eind dit jaar moet de slimme speaker voor in huis in de winkels liggen.

Google Home komt naar Nederland

Google heeft tegenover de website Android Planet bevestigd dat Google Home, de slimme speaker voor in huis, dit jaar in Nederland wordt uitgebracht. In een reactie op de vraag vanuit de website laat een woordvoerder weten dat Home inderdaad dit jaar nog verwacht mag worden in Nederland, maar dat het nog niet duidelijk is wanneer dat dan is. Ook is het nog maar de vraag of Google Assistant dan al in het Nederlands te gebruiken is, maar de verwachting leeft dat dit niet het geval is. Je zult dus Engels moeten spreken.

De zoekmachinegigant geeft aan nog te kijken welke talen het bedrijf verder wil ondersteunen, omdat de focus voor nu ligt op de Verenigde Staten. Dat de Nederlandse taal zal worden ondersteund is op dit moment nog niet zeker – het kan nog alle kanten op gaan. Google Assistant is Google nieuwe poging een virtuele assistent neer te zetten. Assistant wordt omschreven als een verlengstuk of zelfs een upgrade van Google Now, de slimme software die je nu al op Android-tablets en -smartphones kunt gebruiken. Lees hier alles over Google Assistant.

 • Delen:

Reacties

 1. Vincent
  07 januari, 2017 om 19:29

  Er is ondertussen wel wat aanbod van Google Homes op eBay, die ook naar Nederland kunnen worden verzonden. Zo heb ik recent de mijne aangeschaft. Mijn ervaringen met de Google Home deel ik op http://smartspeakers.nl/

 2. Rudy
  25 maart, 2017 om 11:07

  Eind maart 2017.. Ik zie niks in Nederland..

 3. Paul
  01 juli, 2017 om 16:47

  Google Home laat wel heel lang op zich wachten in Nederland. Elke bron op internet zegt dat hij er allang zal moeten komen in Nederland.

 4. roy
  05 februari, 2018 om 18:56

  ik ga er van uit dat de duitse versie gewoon uptedate is naar de nederlandse versie maar ben ben benieuwd!?

  • Dylan
   05 maart, 2018 om 7:57

   Ik heb hem zelf uit Duitsland gehaald. De Nederlandse taal is nog niet uitgegeven dus moet je in het Engels werken of een wel uitgebrachte taal. En om alles correct te laten werken moet je ook je telefoon in het Engels zetten. Ik merk wel dat hij nu steeds vaker ineens iets in het Nederlands zegt uit mijn agenda ofzo. Dus ik denk wel dat het een update word als hij naar het Nederlands komt en dat je geen nieuwe komt.

   Vriendelijke groet,
   Dylan

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.