Google Home komt dit jaar naar Nederland

02 juni 2016 1 Minuut 5 Reacties
Google-Home

Google heeft bevestigd dat Google Home, de slimme speaker van het bedrijf, dit jaar in Nederland wordt uitgebracht, waarschijnlijk zonder ondersteuning voor de Nederlandse taal. Eind dit jaar moet de slimme speaker voor in huis in de winkels liggen.

Google Home komt naar Nederland

Google heeft tegenover de website Android Planet bevestigd dat Google Home, de slimme speaker voor in huis, dit jaar in Nederland wordt uitgebracht. In een reactie op de vraag vanuit de website laat een woordvoerder weten dat Home inderdaad dit jaar nog verwacht mag worden in Nederland, maar dat het nog niet duidelijk is wanneer dat dan is. Ook is het nog maar de vraag of Google Assistant dan al in het Nederlands te gebruiken is, maar de verwachting leeft dat dit niet het geval is. Je zult dus Engels moeten spreken.

De zoekmachinegigant geeft aan nog te kijken welke talen het bedrijf verder wil ondersteunen, omdat de focus voor nu ligt op de Verenigde Staten. Dat de Nederlandse taal zal worden ondersteund is op dit moment nog niet zeker – het kan nog alle kanten op gaan. Google Assistant is Google nieuwe poging een virtuele assistent neer te zetten. Assistant wordt omschreven als een verlengstuk of zelfs een upgrade van Google Now, de slimme software die je nu al op Android-tablets en -smartphones kunt gebruiken. Lees hier alles over Google Assistant.

Reacties (5)