Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Jibo is een ‘sociale robot’ voor in je smart home

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2016, 16:49 CategorieAccessoires

Jibo is een sociale robot voor in huis. Het apparaat kan een aantal taken verrichten, maar is helaas niet zo mobiel als de onlangs aangekondigde Asus Zenbo. De Jibo-robot zag echter in 2014 al het licht dankzij een Kickstarter-campagne; dit jaar moet de robot dan gaan verschijnen.

Jibo: de sociale robot voor in huis

Jibo wordt omschreven als een sociale robot voor in huis. Het apparaat is in staat te reageren op je stem en je gezicht te herkennen. Hierdoor kan het je op de hoogte brengen van de planning in je agenda, binnengekomen berichten, kan het foto’s maken en meer. De robot dook voor het eerst op in 2014 op de website Kickstarter, waar het team 3,7 miljoen dollar had opgehaald. Na maanden van uitstel wordt de Jibo-robot dit jaar dan uitgebracht, in oktober. Mocht je het project destijds niet gesteund hebben, dan kost één exemplaar nu 749 dollar.

jibo-groot

Dat is een hoog bedrag. Zeker wanneer je de Jibo tegenover concurrenten zet als Asus (met de Zenbo, 599 dollar) en de Amazon Echo (voor 180 dollar) die beide precies hetzelfde kunnen. Sterker nog: de Zenbo kan waarschijnlijk meer, omdat die voorzien is van wielen en niet op één plek hoeft te blijven staan. Maar voor de rest is de belofte hetzelfde: helpen bij alledaagse taken, digitale aspecten en de bediening van je smart home (al zal die laatste optie wellicht later worden toegevoegd). Twee jaar later is het succes dus niet gegarandeerd…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.