Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Orbii-camera rolt als robotje door je huis en legt alles vast

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2016, 23:19 CategorieVeiligheid en beveiliging

De Orbii is een IP-beveiligingscamera in de vorm van een bal. Hij rolt door je huis en legt alles vast. Via een smartphone kan hij op afstand naar een andere plek worden gestuurd. De camera gaat 139 dollar kosten.

Orbii rolt van plek naar plek

De gedachte achter deze rollende camera is dat de gebruikelijke IP-camera’s, zoals de Nest, een statisch beeld van één plek geven. Gebeurt er iets in een andere ruimte, of buiten het zicht van de camera, dan krijg je dat niet in beeld. Sommige IP-camera’s kunnen een beetje draaien, maar daar houdt het bij op. Een netwerk van diverse camera’s is nodig om alle ‘gevoelige’ plekken in beeld te krijgen. Behalve als je de Orbii hebt.

Orbii 2

Witte camerabal

De Orbii is een witte, ronde bal met een camera, microfoon en luidspreker erin. De bal kan zichzelf draadloos opladen op een dockingstation, net als een robotstofzuiger die ook automatisch zijn rondjes draait door het huis. De bal kan via een internetverbinding op afstand notificaties doorgeven aan een smartphone, en daar ook door worden aangestuurd. Wil je de camerabal bijvoorbeeld van de woonkamer naar de deur hebben omdat je onraad vermoedt, dan hoef je via je smartphone de camera alleen maar de opdracht te geven om daarheen te rollen.

Geluid

Geluiden legt de Orbii ook vast. Net als de Nest van Google worden die automatisch naar de smartphone van de eigenaar van het huis gestuurd, zodat die de camera kan laten kijken wat er aan de hand is. En net als bij de Nest, kan de Orbii ook worden gebruikt om via de smartphone tegen iemand in het huis te praten.

Star Wars

In onderstaand filmpje wordt de Orbii gedemonstreerd. Science fiction-fans zullen er wellicht een gedachte aan de laatste Star Wars-film bij krijgen, waar ook een robotje in de vorm van een bal door het beeld raast. Maar de Orbii heeft daarentegen geen ‘hoofd’. Het is simpelweg een witte, ronde bal gevuld met technologie. Op Indiegogo wordt er nu geld voor verzameld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.