Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Roost breidt assortiment uit met slimme waterdetector

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2016, 16:57 CategorieSensoren

Roost is een van de bedrijven die druk bezig is met het ontwikkelen van apparaten voor een smart home. Het bedrijf uit Californië, dat we al kenden van zijn slimme rookmelder en zijn batterij die ervoor zorgt dat oude rookmelders slim gemaakt kunnen worden, heeft zijn assortiment nu uitgebreid met een slimme waterdetector.

Wat is en kan de slimme waterdetector van Roost

De slimme waterdetector van Roost is een via Wi-Fi verbonden multifunctionele sensor die grote problemen in huis kan detecteren. Tot die problemen behoren onder andere het lekken van water, vocht, bevriezing en te hoge temperaturen. Zodra je het apparaat verbonden hebt met de Roost App, dan zul je gealarmeerd worden als er bijvoorbeeld water wordt gedetecteerd of als de temperatuur hoger wordt dan jij hebt ingesteld. Zo kun je het nieuwe slimme apparaat van Roost dus multifunctioneel gebruiken en hem bijvoorbeeld plaatsen bij het toilet, onder een wasmachine, onder een gootsteen, in een kelder of dicht bij een geiser.

Roost waterdetector 2

Prijs en beschikbaarheid

Roost heeft zijn slimme waterdetector alvast aangekondigd, maar het apparaat is nog niet te koop. Het is de bedoeling dat Roost de waterdetectors voor het eerst gaat versturen in de herfst van 2016. De prijs van het slimme apparaat bedraagt 49 dollar. De batterij in de waterdetector schijnt overigens drie jaar mee te gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.