Slimme koffiezetter Voltaire herkent muffe bonen

17 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
Voltaire koffiezetter

GIR is een Kickstarter-project gestart voor Voltaire. De slimme koffiezetter van het bedrijf merkt het wanneer jouw koffiebonen muf worden.

Liefhebbers die graag genieten van lekkere koffie zouden in de toekomst weleens fan kunnen worden van de slimme koffiezetter Voltaire. GIR, het bedrijf achter de verplaatsbare koffiemaker, is een Kickstarter-project begonnen om de Voltaire op de markt te kunnen brengen. Mocht het bedrijf 100.000 dollar behalen, dan is de koffiezetter binnenkort een feit.

Wat kan de Voltaire koffiezetter?

Een slimme koffiezetter is anno 2016 allesbehalve nieuw, maar toch heeft de Voltaire de nodige aandacht ontvangen en dat is niet zonder reden. In de koffiemolen zitten namelijk sensoren verwerkt die het kunnen detecteren zodra de bonen in het apparaat muf worden. Zodra dat gedetecteerd wordt, krijg je een melding op je smartphone op tablet. Ook kun je instellen dat de Voltaire direct nieuwe bonen bestelt. Om dat te bereiken werkt GIR onder andere samen met Amazon.

Ook zie je in de app bijvoorbeeld hoeveel koppen koffie je waarschijnlijk nog kunt zetten met de inhoud die in de molen zit. Daarnaast kunnen liefhebbers ozelf aan de slag met het creëren van apps, omdat de Voltaire API en SDK worden vrijgegeven. Verder beschikt de Voltaire zelf ook over een aantal noemenswaardige functies. Zo beschikt het apparaat over een LED-timer en heeft het een eigen ingebouwde batterij om hem ook onderweg te kunnen gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

Mocht je het complete Voltaire-pakket als een van de eersten in huis willen hebben, dan kun je via Kickstarter kiezen voor een early-bird pakket. Het pakket kost 229 dollar, omgerekend zo’n 203 euro, en bestaat uit een Grinder, een Sensing Platform en toegang tot de Voltaire-app. Het is de bedoeling dat je het pakket dan in maart 2017 geleverd krijgt. Ook kun je het project steunen door bijvoorbeeld een mok aan te schaffen. Op het moment van schrijven heeft GIR al ruim 50.000 dollar opgehaald.

Bron Kickstarter Via The Verge

Reacties (0)