Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme rolmaat Bagel kent drie meet-methodes

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2016, 17:04 CategorieAccessoires

Bagel Labs is sinds kort op Kickstarter te vinden met een eigen project. Het bedrijf is op het idee van een slimme rolmaat gekomen en zamelt nu geld in om zijn Bagel ook daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen. Het project staat nog maar net online en heeft nu al ruim 16.000 dollar binnengehaald. Het streven is 30.000 dollar.

Bagel, de slimme rolmaat

Bagel Labs, het bedrijf achter de slimme rolmaat, vond dat het tijd werd voor een forse verbetering van het ouderwetse meetlint. Uit dat idee is Bagel gekomen, een rolmaat die ervoor zorgt dat je bijna alles kunt opmeten en die ook nog eens beschikt over slimme functies.

Met Bagel kun je op drie verschillende manieren meten. De eerste manier wordt de ‘String-mode’ genoemd. Die optie is vooral bedoeld om rechte lijnen of omtrekken te meten, zoals we gewend zijn met de ‘ouderwetse’ rolmaat. Wheel-mode zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld ook de inhoud van een kuip makkelijk kunt opmeten. Tevens is het met die modus makkelijk om met één hand iets op te meten. Tenslotte heb je ‘Remote’. Met die optie kun je gebieden opmeten die ver van je vandaan zijn en waar je niet makkelijk bij kunt.

Mocht je klaar zijn met een gebied meten, kun je ervoor zorgen dat het resultaat wordt opgeslagen. Zodra je de knop indrukt op de meter kun je een boodschap inspreken en krijg je de resultaten toegestuurd op je telefoon. Via daar kun je ze onder andere delen met vrienden. Via Bluetooth kan Bagel verbonden worden met de smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Bagel is per direct te pre-orderen via Kickstarter. Liefhebbers die er vroeg bij zijn, kunnen één luxe rolmaat plus een Micro USB kabel voor 59 dollar (ongeveer 53 euro) krijgen. Het is de bedoeling dat de rolmaat vervolgens in november wordt geleverd.

 

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Hans
  25 februari, 2017 om 11:55

  ik zoek een handleiding in het Nederlands.
  Ik heb een Smartest Tape Measure als cadeau gekregen, maar mijn Engels is niet geweldig.
  Vriendelijke groeten
  Hans

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.