Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme thermometer vertelt je de temperatuur en ook wat je waarschijnlijk mankeert

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2016, 23:19 CategorieSensoren

Met de vernieuwde slimme thermometer van Kinsa kun je niet alleen de temperatuur via het oor meten, maar de thermometer kan je met wat aanvullende informatie ook vertellen wat je waarschijnlijk mankeert.

Kinsa Smart Thermometer

De Kinsa Smart Thermometer kost maar pakweg 50 dollar. Hij volgt een eerdere versie van deze thermometer op, die nu voor ongeveer dertig dollar te koop is. De temperatuur wordt in een seconde in het oor gemeten. De nieuwe Kinsa Smart Thermometer heft een scherm waarop die temperatuur wordt weergegeven, waardoor de noodzaak om er een smartphone aan te verbinden is vervallen. Echter, als je dat wel doet, legt de thermometer alle data keurig vast in een app.

Ziektesymptomen en advies

Als je die app met de Kinsa Smart Thermometer verbindt, leest de app ook de vastgelegde temperatuur voor. Er zijn apps die via bluetooth contact leggen voor zowel Android als iOS.

De temperatuur kan in verschillende profielen worden vastgelegd, voor verschillende leden van een gezin bijvoorbeeld. De app zal je vragen om andere ziektesymptomen in te tikken. Of het nu een hoofdpijn is, koude rillingen of een zere keel, het kan allemaal worden ingevuld. Die informatie wordt vervolgens samen met de vastgelegde temperatuur vergeleken met medische informatie op internet die daar is geplaatst door drie medische klinieken, en dan rolt er een voorlopige diagnose uit. Ook kun je er advies van verwachten.

Gezondheidsinfo naar clouddienst

Let op: die informatie over de gezondheid van de zieke persoon wordt ook – anoniem – naar een cloud gestuurd, en daar vergeleken met andere informatie die patiënten met zo’n Kinsa Smart Thermometer hebben vastgelegd. Op die manier kunnen gezondheidsdiensten zoals de GGD hier, de verspreiding van een griepgolf of een andersoortige epidemie goed volgen. Als tenminste voldoende mensen zo’n thermometer gebruiken.

Wie dat niet wil, kan ook een minder slimme oorthermometer van Braun gebruiken, die nergens mee is verbonden en simpelweg de temperatuur laat zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.