Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tony Fadell verlaat slimme thermostaatmaker Nest

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2016, 10:22 CategorieEnergie

Tony Fadell, de oprichter van Nest, heeft bekendgemaakt het bedrijf te verlaten. Wel blijft Fadell nog werken bij het moederbedrijf van de thermostaatmaker. Hij zal een adviseursrol bekleden naast Larry Page, de ceo van Alphabet.

Tony Fadell verlaat zijn Nest

Tony Fadell heeft aangekondigd Nest te verlaten. Hij is de oprichter van het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de productie van slimme thermostaten en meer. Fadell verkocht zijn bedrijf aan Google voor een immens hoog bedrag en bleef daar werken om de producten uit te breiden. Maar de laatste paar maanden liep het niet helemaal lekker meer. Niet alleen omdat Fadell zich naast zijn werkzaamheden ook met een andere opgezet bedrijf bezighield, maar ook omdat de beste man alleen met onderhoudswerkzaamheden bezig was.

En in zijn blog geeft hij aan dat liever niet te willen doen, dus stapt hij op bij het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Fadell verlaat Alphabet, het moederbedrijf, niet helemaal en zal een adviseursrol gaan bekleden naast Larry Page, de ceo van Alphabet. Fadell heeft tevens een plan voor twee jaar achtergelaten voor de nieuwe ceo van de fabrikant, Marwan Fawaz. Fawaz heeft eerder gewerkt bij Motorola Home. Wat er in het verschiet ligt voor Nest, is momenteel nog niet duidelijk. Over nieuwe producten is nog niets bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.