Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Wi-Fi Alliance belooft snellere wifi in nieuwe producten

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2016, 16:46 CategorieThuisnetwerk

De wereld is toe aan snellere wifi en de Wi-Fi Alliance, de organisatie achter de verbinding, geeft aan dat het tijd is die aan te bieden. Binnenkort verschijnen er slimme producten op de markt die zijn voorzien van een nieuwe, snellere, wifi-verbinding.

Snellere wifi voor alle producten in je smart home

De Wi-Fi Alliance, de organisatie achter de populaire verbinding, heeft een update voor het certificatieprogramma voor moderne wifi-apparaten aangekondigd, die apparaten nu verplicht ondersteuning aan te bieden voor snellere wifi en routers in staat stelt met die snellere verbinding om te gaan – ook wanneer er veel apparaten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Nieuwe apparaten moeten aan drie voorwaarden voldoen: bredere kanaalbrandbreedte hebben, meer spacial streaming en ondersteuning voor MU-MIMO.

Die laatste term betekent voor routers dat ze in staat zijn (hoge hoeveelheden) data te versturen naar meerdere devices binnen een netwerk. Momenteel werken routers net even anders: ze verzenden data naar de apparaten die die data het meeste nodig hebben en wisselen de frequentie van het zenden af. Dat gaat zo snel dat we het nu al niet echt kunnen opmerken, maar er is dus ruimte voor verbetering. MU-MIMO kan een consistentere verbinding aan iedereen geven – in totaal kunnen er tot vier apparaten tegelijkertijd bediend worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.