Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Xiaomi maakt ventilator met wifi en accu

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2016, 18:28 CategorieHuishoudelijke apparaten

Xiaomi, bekend van de smartphones, heeft een ventilator gepresenteerd die via wifi aan te sturen valt. Er zit ook een zware accu in, waardoor het apparaat zestien uur onafgebroken kan draaien zonder aan het stopcontact te moeten.

Wifi

De Xiaomi Zhimi Floor Fan moet omgerekend zo’n 107 euro kosten. De ventilator is een apparaat dat er net zo uitziet als elke andere, met dit verschil dat van alles via een app valt in te stellen. Pak de smartphone en laat die als afstandsbediening dienen. Kies via de app de windsnelheid, de rotaties en de hoek van het apparaat, vertel via de app wanneer hij moet ophouden met blazen, zet hem aan en uit, en laat hem blazen alsof het een echt briesje is.

Accu

De Zhimi floor fan is gemaakt met een borstelloze DC-motor, en kan honderd verschillende snelheden aan. De bladen van de ventilator zijn gemaakt van materiaal dat in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt. Er is nu al een Android-app voor beschikbaar, in de zomer komt er ook nog een iOS-app bij.

De accu meet 2800 mAh en moet het apparaat zestien uur kunnen laten blazen. Door de accu is de ventilator wel 3,5 kilo zwaar geworden. Als hij uit staat, moet de accu het 500 uren achtereen vol kunnen houden zonder opgeladen te worden.

Xiaomi rust meer producten uit met wifi. Onlangs kwam het Chinese bedrijf met een lamp die via wifi aan te sturen viel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.