Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Avast koopt AVG, concentreert zich op markt voor IoT

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2016, 9:11 CategorieVeiligheid en beveiliging

Avast, een populaire gratis virusscanner, heeft bekendgemaakt AVG overgenomen te hebben. Het bedrijf wil zich concentreren op Internet of Things. Voor AVG  Technologies wordt 1,17 miljard euro betaald (1,3 miljard dollar).

Avast wil zich focussen op Internet of Things-markt

Avast Software, het bedrijf achter een populaire gratis virusscanner voor je computer, heeft bekendgemaakt AVG Technologies overgenomen te hebben voor 1,17 miljard euro. Met deze zet wil het bedrijf groeien en andere markten bereiken. Beide bedrijven zijn opgericht in Tsjechië en bieden bijna identieke producten aan, zoals een gratis en een betaalde virusscanner. Daarnaast worden er ook apps voor mobiele apparaten aangeboden. Eén van de markten waar veel groeipotentie in zit, is de markt voor Internet of Things.

Dit is wat Vince Steckler, CEO van Avast Software erover heeft gezegd.

We are in a rapidly changing industry, and this acquisition gives us the breadth and technological depth to be the security provider of choice for our current and future customers. Combining the strengths of two great tech companies, both founded in the Czech Republic and with a common culture and mission, will put us in a great position to take advantage of the new opportunities ahead, such as security for the enormous growth in IoT.

 

De kern van beide bedrijven zal niet verloren gaan in de acquisitie: internetbeveiliging staat nog steeds op nummer één.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.