Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme kussen ZEEQ helpt je zelfs van gesnurk af

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 11:33 CategorieSlaapkamer

Rem-fit heeft in de afgelopen tijd de markt al voorzien van een aantal slimme artikelen, maar het bedrijf is nu terug met iets nieuws. Het gaat om een slimme kussen, genaamd ZEEQ, dat er zelfs voor kan zorgen dat je voortaan niet meer snurkt. Het project is sinds kort terug te vinden op Kickstarter en heeft zijn doel van 50.000 dollar al ruimschoots gehaald.

Wat kan ZEEQ?

Het slimme kussen van ZEEQ zorgt er voortaan voor dat je heerlijk kunt slapen. Het gaat om een comfortabele kussen dat muziek uit zijn ingebouwde Bluetooth-speakers gebruikt om in slaap te kunnen komen. Daarnaast analyseert het je slaap en waarschuwt het kussen je op zijn manier zodra je aan het snurken bent. Als je te hard snurkt, dan trilt het kussen zachtjes zodat je op een andere manier gaat liggen. Om je wakker te maken, gaat het kussen overigens ook trillen.

ZEEQ werkt daarbij vlekkeloos samen met de bijbehorende app en met apps zoals Spotify, iOS music en Android music. Via die weg kun je dus jouw favoriete muziek kiezen en afspelen. Voordat je gaat slapen, moet je overigens nog het een en ander invullen op de app. Zo kun je een alarm instellen en krijg je een aantal vragen over je dag. In de app wordt ook jouw nachtrust geanalyseerd, waardoor je later terug kunt zien hoevaak je beweegt in jouw slaap. Ook tref je daar een zogenoemde snurkscore.

Prijs en beschikbaarheid

Liefhebbers die graag een ZEEQ smart pillow aanschaffen, kunnen als early bird hun slag slaan. In dat geval heb je voor 149 dollar, zo’n 135 euro, een slim kussen te pakken. De verwachte leverdatum is december dit jaar. De verzendkosten naar Nederland bedragen overigens nog eens 40 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.