Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Vijf smart home-producten voor de baby- of kinderkamer

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2016, 16:04 CategorieTips en advies

Smart home-producten kunnen tegenwoordig ook uitkomst bieden in de baby- of kinderkamer. Het is duidelijk dat we kinderen niet altijd en overal kunnen volgen, maar de volgende vijf smart home-producten kunnen daar zeker bij helpen. Ook maken de producten het verzorgen van een kind eenvoudiger. Smarthome Magazine heeft een overzicht gemaakt van vijf producten die de baby- of kinderkamer slimmer kunnen maken.

1. Slimme thermometer

Om te beginnen is een slimme thermometer geen overbodige luxe. Deze zijn anno 2016 in alle soorten en maten op de markt, al is het zo nu en dan wel lastig om de ideale thermometer te vinden voor kinderen. Wishbone is een slimme thermometer die ideaal gebruikt kan worden voor kinderen. De makers van Wishbone hebben hun thermometer zelfs speciaal op de markt gebracht voor kinderen.

Het bedrijf achter de meter beseft dat het niet makkelijk is om de lichaamstemperatuur van een kind op te meten. Vaak zitten kinderen niet lang genoeg stil om een goede meting te krijgen. Wishbone biedt hulp. Het apparaatje kan in een smartphone geplugd worden en via de app krijg je vervolgens alle gegevens te zien die je nodig hebt. Daarbij is de thermometer ook nog eens contactloos en heb je binnen no-time een meting uitgevoerd. Ook kun je met de Y-vormige thermometer de temperatuur van bijvoorbeeld melk opmeten, zonder dat je de Wishbone dus in de melk hoeft te doen. Het apparaat werkt op zowel Android als iOS en is in drie kleuren beschikbaar: Turquoise, Primrose en Lime. De prijs bedraagt 40 euro en is een ideaal apparaat om bij de hand te hebben in een baby- of kinderkamer.

2. Slimme babyfoon

Uiteraard willen we kinderen het liefst nooit uit het oog verliezen, maar zo nu en dan is het onmogelijk om ze in de gaten te houden. Een slimme babyfoon zou kunnen helpen om toch alles in de gaten te kunnen houden. Een van de apparaten waar dan voor gekozen kan worden, is de babyfoon van Withings. Zodra je de smart HD camera geïnstalleerd hebt, kun je alles wat jou kind uitspookt live in de gaten houden via de smartphone. Daarbij kan er gekozen worden tussen Wi-Fi of 3G/4G. Ook in het donker is de camera overigens prima te gebruiken. Dat komt omdat hij is uitgerust met hoge kwaliteit night vision. De camera werkt vlekkeloos samen met de Withings Home Security Camera-app. De prijs van de babyfoon bedraagt zo’n 200 euro. Een leuk extraatje is dat je ook de LED-verlichting in het onderste gedeelte van de babyfoon kunt aansturen.

Withings babyfoon

3. Slimme babymobile

Sinds kort zijn er ook slimme babymobielen op de markt. Een van de bedrijven die een soortgelijke mobiel op de markt heeft gebracht, is Fisher-Price. Het gaat om de Rainforest Friends Smart Connect 2-in-1 Projection Mobile, die van afstand te bedienen is. Zo kun je het licht op de mobiel van afstand aanzetten en bijvoorbeeld een melding op je smartphone krijgen als jouw kind begint te huilen. De app die bij de slimme babymobile hoort werkt op zowel Android als iOS. Momenteel is het apparaat nog niet in Nederland te koop. In de Verenigde Staten vliegt hij voor een bedrag van 70 dollar over de toonbank.

4. Slimme aankleedkussen

In een slimme baby- of kinderkamer kan uiteraard ook geen slimme aankleedkussen ontbreken. In de zoektocht naar een dergelijk product zou je terecht kunnen komen bij de Smart Changing Pad van Hatch Baby. De aankleedkussen van die partij zorgt dat je meer kunt dan slechts het wisselen van een pamper of het aankleden van jouw kroost.

Hatch Baby aankleedkussen

Hatch Baby werkt namelijk vlekkeloos samen met een app waarmee je onder andere kunt zien hoeveel gewicht jouw kind in de afgelopen periode is bijgekomen. Ook kun je in de gaten houden hoe vaak de pamper in de afgelopen tijd is verwisseld. Tevens is het mogelijk, wanneer je daar behoefte aan hebt, om in te stellen dat je notificaties wilt ontvangen van bepaalde gebeurtenissen. De slimme aankleedkussen kost 249 dollar.

5. Slimme Baby Monitor

We behandelden in dit artikel al een slimme babyfoon, maar er is ook een andere manier om jouw kind in de gaten te houden. Een baby monitor kan dan uitkomst bieden. Op Indiegogo verscheen onlangs BabyBit. Het apparaatje is vast te klikken op de kleding van jouw kind en te verbinden met de smartphone van de babysitter. Zodra de app geïnstalleerd staat, kunnen ook ouders het een en ander volgen van hun kroost.

Zo kun je via jouw smartphone de temperatuur van jouw kind in de gaten houden. Ook is het mogelijk om te zien hoelang hij of zij al wakker is en wanneer hij of zij is opgehaald van de crèche. Daarnaast is het mogelijk om meldingen van het een en ander in te stellen. Daarbij kun je onder andere aangeven dat je een notificatie wilt ontvangen als jouw kind al een x-aantal seconden of minuten aan het huilen is. Een ideaal apparaat dus voor ouders die niet altijd in de buurt van hun kinderen kunnen zijn.

Uiteraard zal de markt in de toekomst van nog meer smart home-producten voorzien worden om een ideale baby- of kinderkamer te kunnen creëren. Met dit artikel krijg je in ieder geval alvast een overzicht van wat tot op heden zoal mogelijk is.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.