Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Xiaomi presenteert goedkope Mi White Smart Camera met rondom-beelden

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 17:03 CategorieVeiligheid en beveiliging

Xiaomi heeft een nieuwe, vrij goedkope IP-camera op de markt gebracht. De Mi White Smart Camera gaat zo’n 55 euro kosten. De beveiligingscamera is in staat om rondombeelden te maken.

Internetcamera

De camera kan op afstand worden bediend met een smartphone, tablet of pc. De internetcamera kan helemaal ronddraaien op zijn voet, 360 graden. Daarbij geldt dat de verticale kijkhoek al 85 graden is, waarmee een hele kamer van boven tot onder in beeld valt te krijgen. De horizontale kijkhoek is net iets meer dan 100 graden. De lens is voorzien van een coating die moet helpen tegen krassen. De lens kan tot vier keer digitaal inzoomen.

Ruisonderdrukking

De camera biedt een lens met een groot f/1.8 diafragma en de videobeelden worden gemaakt in een resolutie van 1920×1080 pixels. De Mi White Smart Camera is voorzien van professionele DSP-ruisonderdrukking. Dat moet redelijk goede beelden in het halfduister opleveren. Net als bij een Google Nest Cam kun je tegen de camera spreken, en kan er via een smartphone of pc door de camera worden teruggepraat.

Micro sd-kaart

De camera is vrij lijvig vergeleken met sommige andere IP-camera’s van Xiaomi. Hij is bijna twaalf centimeter hoog en acht centimeter breed. Beelden kunnen worden opgeslagen op een micro sd-kaart tot maximaal 32GB. Die moet je er nog wel bij kopen.

De camera zal vanaf eind deze maand in de komende weken beschikbaar komen in diverse winkels. In China is de Mi White Smart Camera al over een paar dagen te krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.