Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met Alchema maak je jouw eigen alcoholische dranken

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2016, 12:03 CategorieHuishoudelijke apparaten

Alchema zet een volgende stap in de smart home-markt. Het bedrijf heeft op Kickstarter een project geopend waarmee het hoopt zijn gelijknamige apparaat op de markt te kunnen brengen. Met dit slimme apparaat kun je voortaan zelf jouw eigen alcoholische drankjes brouwen zonder dat je daar veel voor hoeft te doen.

Wat kan Alchema?

Alchema is hét apparaat voor de amateur brouwer. In drie gemakkelijke stappen verandert het apparaat jouw fruit in een alcoholisch drankje. Als eerst moet de app geïnstalleerd worden op een smartphone of tablet. Zodra dat gedaan is, kunnen liefhebbers op zoek gaan naar een recept. Wanneer gebruikers een recept hebben gevonden, kunnen zij op start klikken. Op dat moment wordt het recept naar de Alchema gestuurd. De tweede stap is het toevoegen van de ingrediënten. Handig daarbij is dat de app precies bijhoudt hoeveel je al hebt toegevoegd.

De ingrediëntenlijst bestaat doorgaans uit fruit, suiker, water en gist. Zodra alle ingrediënten zijn toegevoegd, kan op de finish button gedrukt worden. Vanaf dat moment gaat het apparaat aan de slag. Via de app kun je ieder moment bekijken hoe het gaat met jouw eigen brouwsel. Zodra jouw cider of wijn klaar is, krijg je een melding. Het brouwen van een cider duurt met Alchema één tot twee weken. Voor het brouwen van wijn ben je al gauw zestien weken verder.

De prijs en levertijd

Het Kickstarter-project van Alchema is razend populair. Tot op heden heeft het bedrijf al meer dan 265.000 dollar binnengehaald, terwijl het doel op 80.000 dollar werd gesteld. De super early bird-aanbiedingen zijn dan ook al uitverkocht, maar er zijn nog wel semi early bird-aanbiedingen over. Voor een bedrag van 359 dollar kan een slimme brouwer gekocht worden. Een nadeel is dat de apparaten nog niet naar Nederland worden verstuurd. De eerste lading Alchema’s zal in juli 2017 worden verzonden.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.