Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Intel Atom is nog niet dood: nieuwe chips worden gebruikt voor IoT

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2016, 9:36 CategorieAlgemeen

Intel zal geen smartphones en tablets meer ondersteunen met Intel Atom, maar dat betekent nu niet meteen het einde van de chips. De fabrikant wil de nieuwe generatie Atom-chips namelijk gebruiken voor het aansturen van Internet of Things-systemen.

Intel Atom en het Internet of Things

Intel heeft eerder aangekondigd geen Atom-chips meer te willen maken voor smartphones, tablets en laptops die weinig energieverbruiken. Maar dat betekent niet dat de lijn verdwijnt. Tijdens de Intel Developer Forum in San Francisco heeft de fabrikant namelijk laten weten Intel Atom te willen gebruiken voor het aansturen van Internet of Things-systemen. Deze chips zijn gebaseerd op het Apollo Lake-platform. Momenteel zijn er nog maar weinig details beschikbaar, maar later horen we er ongetwijfeld meer over.

Voor nu weten we dat de Intel Atom-chips gebruikt kunnen worden in drones, robots en Internet of Things-applicaties. Ook kan Intel Atom omgaan met de dieptecamera van het bedrijf, de RealSense ZR300. Mogelijk zien we die camera en de chips dan terug in een drone of virtual/augmented reality-apparaat, maar dat is speculatie onzer zijde. Op 17 augustus zal Intel mogelijk meer bekendmaken over de nieuwe implementatie van de chips. Voor de smart devices worden voortaan Celeron- en Pentium Apollo Lake-processors gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.