Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Intel Joule is de Intel Atom-chipset voor het Internet of Things

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2016, 8:57 CategorieAlgemeen

Zoals verwacht heeft Intel de Intel Atom-chips klaargestoomd voor het Internet of Things, onder een nieuwe naam: Intel Joule. Dat heeft het bedrijf tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco bekendgemaakt.

Dit is Intel Joule, bedoeld voor het Internet of Things

Intel Atom is niet dood. Het bedrijf achter de chips gebruikt die alleen niet meer voor tablets en laptops, maar voor apparaten die kunnen worden gekoppeld aan het Internet of Things. Tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco heeft de fabrikant de toekomst voor het systeem-op-een-module gepresenteerd. Dit systeem heet Intel Joule en wordt dus aangedreven door Atom. De Joule kan informatie verwerken van de Intel RealSense camera’s en nog veel meer producten. Ook is er ondersteuning voor wifi en 4K-video.

Door al die mogelijkheden zijn de producten met Intel Joule aan boord in staat te reageren op de wereld om hen heen. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien is het ook helemaal geen grootte module, aangezien je hem kunt vasthouden tussen je wijsvinger en duim. Joule wordt in september verwacht voor ontwikkelaars en zal in twee versies te koop zijn voorlopig.

Joule 550x

  • 1,5GHz Intel Atom T5500 quadcore, 64-bit processor
  • 3GB LPDDR4-werkgeheugen (ram)
  • 8GB eMMC-opslagruimte

Joule 570x

  • 1,7GHz Intel Atom Z5700 quad-core, 64-bit processor
  • 4GB LPDDR4-werkgeheugen (ram)
  • 16GB eMMC-opslagruimte

Daarnaast is er ondersteuning voor bluetooth 4.1 en usb 3.0 en allerlei populaire interfaces. Beide moeten ook kunnen omgaan met software gebaseerd op Linux.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.