Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

iRobot lanceert ‘betaalbare’ Roomba 960 robotstofzuiger

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2016, 11:03 CategorieHuishoudelijke apparaten

iRobot kennen we inmiddels als één van de grotere fabrikanten van robotstofzuigers. Maar, de slimme stofzuigers van het bedrijf zijn tot op heden nog niet echt goedkoop te noemen. Daar moet met de introductie van de nieuwe Roomba 960 verandering in komen. Dit model is een stuk betaalbaarder dan zijn voorgangers.

De Roomba 960 van iRobot heeft in de Verenigde Staten een adviesprijs van 700 dollar meegekregen, en in Nederland vertaalt zich dit vaak in zo’n 700 euro. Dat is nog steeds prijzig voor een stofzuiger, maar goedkoper dan de vorige Roomba-modellen. De 960 is nog steeds een Wifi-stofzuiger en dus ideaal voor je smart home.

De iRobot Roomba 960 komt met dezelfde software als de 980, zijn voorganger, en kan dus middels een app bediend worden. Maar toch is het nieuwe model niet helemaal zo ‘slim’ als zijn voorganger. De 960 komt met dezelfde oude motor als we in de oudere 800-serie terugzagen en daarbij is de accuduur een stuk korter dan die van de 980.

iRobot-Roomba-960

Het nieuwe model komt met room mapping, waarbij een kamer exact in je app uitgetekend wordt, en adaptive navigation waarmee meerdere ruimten gezogen kunnen worden. Zowel het schoonmaken van de stofzuiger als het zuigen van de ruimen is via de app te monitoren en aan te passen. Ook zijn er sensoren aanwezig die extra vieze delen van de kamer kunnen vinden. De stofzuiger moet 75 minuten meegaan op een volle lading.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.