Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ja, ook een slim slot kan gehackt worden, melden twee onderzoekers

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2016, 15:05 CategorieVeiligheid en beveiliging

Uit onderzoek van twee onderzoekers blijkt dat slimme sloten gehackt kunnen worden – en in sommige gevallen nog heel gemakkelijk ook. Twee beveiligingsexperts hebben hun bevinden gedeeld met de wereld tijdens de 24ste editie van Def Con.

Een slim slot is gewoon te hacken

Eens per jaar komen beveiligingsexperts samen tijdens Def Con in Las Vegas, een populaire conferentie voor hackers. Daar kan nog wel eens interessant nieuws vandaan komen. Mensen delen hier hun bevindingen namelijk over hun eigen prestaties met betrekking tot hacking en online veiligheid. Zo hebben twee onderzoekers daar aangetoond dat het vaak heel gemakkelijk is om een slim slot te hacken, waardoor je toegang krijgt tot wat er achter de deur zit. Zo is 75 procent van de bluetooth-sloten niet goed beveiligd.

Met ongeveer honderd dollar aan hulpmiddelen, wisten de hackers sloten van Quicklock, iBlulock, Plantraco, Ceomate, Elecycle, Vians, Okidokey en Mesh Motion te hacken. Sommige sloten slaan de wachtwoorden in plain text op, waardoor je ze zo zelf kunt lezen. Maar er zijn ook veel andere methoden gebruikt. De bluetooth-sloten van Noke, Masterlock, August en Kwikset waren niet te kraken – al werd die van Kwikset wél verslagen door een schroevendraaier. Wil je alles lezen van de onderzoekers? Dan check je hier hun presentatie.

Lees ook ons overzicht van de beste slimme sloten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.