Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nuimo is slimme schakelaar die jouw apparaten bedient

Geschreven door
Geplaatst op18 augustus 2016, 12:25 CategorieBediening

Bij ieder slim apparaat hoort tegenwoordig een eigen app. Zo kun je bijvoorbeeld de Philips Hue-lampen aansturen met de app die Philips daarvoor heeft gemaakt. Om voor ieder apparaat een eigen app te gebruiken, wordt zo nu en dan toch wel wat te gek. En gelukkig biedt Nuimo daarvoor een oplossing.

Hoe werkt Nuimo?

Nuimo is uiterst makkelijk te installeren. Om gebruik te kunnen maken van de schakelaar, moet de bijbehorende app geïnstalleerd worden. Zodra de applicatie is geopend, zoekt de smartphone via Bluetooth naar de schakelaar. Vanaf het moment dat Nuimo is gekoppeld, worden jouw slimme apparaten automatisch herkend.

Om vervolgens gebruik te kunnen maken van Nuimo, kun je gewoon aan de slag met handgebaren. Als jouw Nuimo bijvoorbeeld gekoppeld staat aan jouw Sonos-speaker, dan kun je swipen voor het volgende nummer. Als je het geluid harder wilt hebben, kun je boven de schakelaar zweven. Hoe hoger je hand, hoe harder de muziek. Daarnaast zit er ook een button op het apparaat en kun je de buitenste rand ronddraaien voor nog meer mogelijkheden. Op dit moment werkt de schakelaar al met een groot aantal slimme apparaten en apps samen, waaronder Sonos, Philips Hue, Nest, Apple TV, LifX, Soundcloud en YouTube. Wisselen tussen apps, kan overigens gewoon door te swipen op de schakelaaar.

Prijs en beschikbaarheid

Nadat Senic, de makers van Nuimo, de eerste batch verkochten via Kickstarter, lopen de pre-orders nu via de eigen website. Voor een bedrag van 159 dollar, omgerekend zo’n 140 euro, ben je de eigenaar van een slimme schakelaar. De verzendkosten naar Nederland bedragen nog eens vijftien dollar. Liefhebbers kunnen er overigens maar beter gauw bij zijn. Op het moment van schrijven is al 83 procent van de voorraad van de tweede batch uitverkocht. De schakelaars worden overigens nog deze maand verstuurd.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.