Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Roomba smeert huizen nogal eens onder de hondenpoep

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2016, 21:21 CategorieHuishoudelijke apparaten

De Roomba-robotstofzuigers van iRobot smeren nogal wat huizen van voor tot achter onder de hondenpoep. Als zo’n automatisch doorrollende stofzuiger een drol tegenkomt, wordt de poep overal verspreid.

Onzindelijke puppy

Een Roomba-eigenaar die tevens een puppy bezit die nog niet zindelijk is, heeft hierover een heel verhaal op facebook gezet. Het verhaal is in Amerika opgepikt door de media.

Nu had de beste man vergeten om zijn jonge hondje even uit te laten voordat de nacht begon. Terwijl hij sliep, legde de puppy een sappige drol op het tapijt in de huiskamer. Vervolgens ging om half twee ’s nachts automatisch de Roomba aan. En die kwam de drol tegen.

Bruine ramp in de huiskamer

De rolborstels en ook de wielen van de robotstofzuiger hadden weinig moeite met de weerstand van de hondendrol en het spul werd niet alleen op het bewuste tapijt geheel uitgesmeerd, maar via de wielsporen en de borstels van de Roomba ook over de hele vloer daar omheen. De gedupeerde gebruiker heeft een ‘poep-plattegrond’ getekend om aan te geven waar de stofzuiger allemaal is geweest.

Tapijt en Roomba bij het vuilnis

Toen een klein kind van het gezin ’s ochtends als eerste beneden kwam, stapte hij in de poep. Eerst kind schoonmaken, vervolgens de vloer. Tapijt is maar weggegooid, dat was helemaal bruin. In plaats van een kraakheldere benedenverdieping, zat alles onder de hondenpoep. De Roomba zelf kon na een iets te hevige schoonmaakbeurt ook bij het vuilnis.

Meer klachten

iRobot is door CNET verzocht om een reactie. Het bedrijf meldt dat hier meer klachten over binnenkomen, maar legt de schuld bij de gebruikers. ”Eerlijk gezegd zien we dit vrij vaak”, meldt een woordvoerder. Het is volgens hem gewoon niet slim om een robotstofzuiger ongezien rond te laten rijden in de buurt van onzindelijke jonge huisdieren, zegt iRobot ten overvloede. Het bedrijf meldt dat de Roomba juist erg geschikt is voor huishoudens met huisdieren, omdat alle haren worden opgepikt. Maar poep, daarvoor is het apparaat te dom.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.