Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Volledig team achter Nest wordt onderdeel van Google

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2016, 16:54 CategorieBediening

Het is nog niet gedaan met de onrust bij de slimme thermostaatmaker Nest, aangezien het team nu is opgeslokt door zoekmachinegigant Google. Dit nieuwe team zal worden aangestuurd door de verantwoordelijke voor Android, Hiroshi Lockheimer, die zich meer op smart home-producten zal focussen.

Nog niet gedaan met de onrust bij Nest

Er vindt alweer een erstructurering plaats bij Nest, het bedrijf achter slimme thermostaten en rookmelders. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven, meldt de website Fortune. Het team achter de smart home-producten zou namelijk worden opgeslokt door Google, zodat er een verenigd Internet of Things-platform kan worden opgezet. Hiroshi Lockheimer zal dit nieuwe team gaan leiden. Lockheimer is nu nog medeverantwoordelijk voor het Android-platform, maar gaat zich focussen op producten voor de huiskamer.

Daarnaast zou dit nieuw samengestelde team gaan werken aan Google Home. Google Home is een slimme speaker met een microfoon aan boord, die je commando’s kunt geven en waarmee je dingen in huis kunt aansturen. Zowel Nest als Google hebben niet willen reageren op het nieuws, maar het klinkt in elk geval als een plausibele zet. Zeker wanneer beide ondernemingen dezelfde kant op willen gaan in de slimme huizen van de toekomst, dan kunnen ze inderdaad net zo goed de krachten bundelen. Hopelijk is het dan gedaan met de onrust.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.