Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft wil Windows 10 in centrum van smart home plaatsen

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2016, 10:43 CategorieThuisnetwerk

Microsoft wil Windows 10 in het centrum van de smart home plaatsen. Mensen geven straks Cortana een commando die de taak kan uitvoeren. Zo zou je gemakkelijk een lamp aan kunnen doen, een deur kunnen openen en checken wat er in de koelkast zit.

Windows 10 in het midden van je smart home

Microsoft wil Windows 10 in het midden van je smart home plaatsen. Je zou dan in principe Cortana, de digitale assistent van het softwarebedrijf, een commando kunnen geven die ze vervolgens uitvoert (zoals het aanzetten van een lamp of het openmaken van een deur). Om dat voor elkaar te krijgen, dient Microsoft wel de nodige afspraken te maken Internet of Things-diensten. Er zijn nu afspraken gemaakt met de Open Connectivity Foundation (OCF) en de Thread Group, die werken aan een betere integratie tussen spullen en netwerk.

Dit betekent dat je in de toekomst veel apparaten kunt aansturen met Windows 10. Deze nieuwe samenwerking moet er ook voor gaan zorgen dat er standaarden worden neergezet voor de IoT-markt. Zo moet het voor iedereen duidelijker worden wat welk apparaat kan en waarmee gecommuniceerd kan worden. Consumenten weten dan waar ze aan toe zijn, terwijl ontwikkelaars zich kunnen aanmelden bij die standaard. Op dit moment zijn er al veel standaarden, waarvan sommige soms niet worden ondersteund door enkele producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.