Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Aucasi Socket is stopcontact van studenten uit Eindhoven

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2016, 10:45 CategorieEnergie

Een aantal studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven gaat de smart home-markt betreden. De studenten hebben de afgelopen tijd gewerkt aan het ontwikkelen van een slim stopcontact en gaan nu via Kickstarter op zoek naar manieren om geld binnen te halen om het stopcontact daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen. Het stopcontact gaat door het leven onder de naam Aucasi Socket.

Wat is en kan de Aucasi Socket?

Het slimme stopcontact van de Eindhovense studenten moet een ideale versterking worden voor een smart home. Zo kan het apparaat ervoor zorgen dat de lichten worden ingeschakeld zodra je een kamer binnenwandelt en apparaten uitschakelen die standby staan om energie te besparen. Ook kan het apparaat andere slimme apparaten aansturen, waaronder een slimme thermostaat en slimme verlichting.

Het stopcontact van Aucasi is overigens niet zomaar een stopcontact. De socket kan onder andere rekenen op een bewegingssensor, wifi-antenne, energiemeter, lichtsensor en infrarood-led. Op dit moment werken de makers er nog hard aan om al die features in te kunnen zetten. Momenteel bestaat er alvast een Android-app waarmee de Aucasi Socket aangestuurd kan worden. Later volgt de app voor iOS-apparaten. Met de applicatie kun je op het moment van schrijven al timers instellen. Ook kun je aangeven wat er moet gebeuren als er beweging wordt gedetecteerd: bijvoorbeeld lampen aanzetten.

Prijs en beschikbaarheid

De Aucasi Socket is vanaf zondag te pre-orderen via Kickstarter. De mensen die er echt vroeg bij zijn, kunnen voor een bedrag van 39 euro aan de slag met een slim stopcontact. Liefhebbers moeten echter wel even geduld hebben, gezien de verwachte levermaand pas mei 2017 is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.