Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Derde generatie Apple TV niet meer te gebruiken met Apple HomeKit

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2016, 12:21 CategorieBediening

Apple heeft ervoor gezorgd dat de derde generatie Apple TV niet meer werkt in combinatie met Apple HomeKit, sinds de lancering van iOS 10. Voortaan dien je tenminste de vierde generatie van de populaire mediaspeler in huis te hebben, wil je toegang krijgen tot dezelfde functionaliteiten.

Alleen Apple TV 4 werkt nog met Apples HomeKit

Apple heeft stilletjes aan de ondersteuning voor HomeKit uit het arsenaal van de derde generatie Apple TV gehaald. Dat betekent dat je de HomeKit-producten alleen nog kunt aansturen met een iPhone of iPad met iOS 10 of met een vierde generatie mediaspeler van het bedrijf. Sinds iOS 8.1 is het voor eigenaars van de mediaspeler mogelijk bepaalde aspecten via de cloud te bedienen in huis, wanneer ze niet thuis zijn. Maar dat kan nu dus niet meer, bevestigt de fabrikant ook via Twitter. Zonder iOS 10 werkt alles nog wel.

De man die op Twitter de vraag aan Apple stelde, is hier niet van gecharmeerd. Wij denken ook dat veel andere, trouwe, Apple-fans hier niet heel blij mee zullen zijn, omdat altijd maar meedoen met een updatecyclus van hardware een dure hobby kan zijn. Apple geeft verder geen reden voor de verandering. Technisch gezien kan het bedrijf de aanpassing niet verkopen, omdat er geen reden is om de derde generatie Apple TV uit te sluiten – behalve dan om de vierde generatie van de mediaspeler een verkoopboost te geven…

Meer lezen?

Wil je meer lezen over Apple HomeKit? Check dan ons uitgebreide achtergrondartikel. Ook hebben we een nog uitgebreider artikel geschreven over de mogelijkheden van iOS 10 in combinatie met de technologie van Apple.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.