Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Dot maakt je huis weer een stukje slimmer

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2016, 18:51 CategorieAlgemeen

Huizen worden anno 2016 steeds slimmer, alleen kunnen we zo nu en dan nog wel wat handige apparaatjes gebruiken om een smart home helemaal ideaal te krijgen. Dot is een apparaatje dat ervoor zorgt dat je smartphone voortaan precies weet waar in huis je uithangt. Dat zorgt ervoor dat je voortaan bijvoorbeeld de lampen in de huiskamer automatisch aan kunt laten gaan, zonder dat ook direct de lampen in je badkamer aangaan. Door Dot weet je telefoon beter waar in huis je uithangt.

Hoe werkt Dot?

Dot is een apparaatje dat je overal kunt bevestigen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een Dot te plaatsen in je auto. Daarna moet de app geïnstalleerd worden en kun je het één en ander installeren. Zodra je vervolgens in de ochtend plaatsneemt in je auto, kan Dot ervoor zorgen dat automatisch Google Maps wordt geopend. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om Dot aan de koelkast te hangen en vervolgens een post-it bericht mee te geven. Zodra een van jouw huisgenoten dan langs het knopje loopt, ontvangen zij een bericht op hun smartphone. Zo kun je ze bijvoorbeeld vragen of zij deze week de container buiten willen zetten.

Ook kun je Dot dus gebruiken om je smart home verder te optimaliseren. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om het slimme apparaat bijvoorbeeld samen te laten werken met een Nest thermostaat. In dat geval kan de temperatuur aangepast worden met het oog op welk familielid in de kamer zit. Dot kun je ook gebruiken om te kijken of je huisgenoot al thuis is of om ervoor te zorgen dat je nooit meer je medicijnen vergeet in te nemen. Het apparaatje beschikt overigens ook over een LED-licht waardoor je in één oogopslag aan handige informatie komt, bijvoorbeeld of het vandaag heet (rood) of koud (blauw) wordt.

Prijs en beschikbaarheid

Om Dot op de markt te kunnen brengen, is het bedrijf achter de slimme gadget een Kickstarter-campagne begonnen. Via die weg kunnen liefhebbers alvast een GPS-maatje pre-orderen. Een enkele Dot kost 20 dollar, omgerekend bijna 18 euro. Ook kunnen liefhebbers direct drie van de apparaatjes aanschaffen, dat kost 55 dollar, zo’n 49 euro. Het is de bedoeling dat Dot in maart 2017 wordt geleverd.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.