Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google Home zal Samsung SmartThings direct gaan ondersteunen’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2016, 18:16 CategorieBediening

Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant, zal mogelijk direct uit de doos ondersteuning aanbieden voor Samsung SmartThings. Dat is het thuisnetwerk van Samsung, waarmee je in een handomdraai je huis ‘smart’ kunt maken.

Google Home en Samsung SmartThings

De smart home-hub van Google, de Google Home, zal straks direct met Samsung SmartThings verbonden kunnen worden. Dat meldt althans een bron die bekend is met de plannen van het bedrijf. SmartThings is het smart home-netwerk van Samsung, waar in elk geval de producten van die fabrikant aan verbonden kunnen worden. Dat Home tenminste een netwerk zou ondersteunen is geen gekke gedachte — zonder ondersteuning zou je de speaker namelijk maar beperkt kunnen gebruiken. En dat zou het succes gaan ondermijnen.

Daarnaast is de verwachting dat je alle Google Cast-apparaten ook kunt verbinden met de slimme speaker van Google. Helaas is vooralsnog niet bekend welke netwerken of protocollen Google Home nog meer zal ondersteunen, dus is het nog even afwachten. De zoekmachinegigant zou er goed aan doen meerdere netwerken te ondersteunen, zodat toekomstige gebruikers niet van een koude kermis thuiskomen wanneer ze erachter komen dat juist hun netwerk niet op support mag rekenen. Home zou 129 dollar moeten gaan kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.