Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Meer Home-achtige speakers onderweg met Google Assistant’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2016, 16:03 CategorieBediening

Als we de geruchten mogen geloven, dan stelt Google andere fabrikanten in staat speakers te maken die gebruikmaken van Google Assistant. Dat betekent dat we in de toekomst meer Google Home-achtige speakers mogen verwachten, maar dan van andere merken.

Meer speakers met Google Assistant onderweg – gerucht

Er zijn meer geruchten verschenen over de toekomst van Google Home en Google Assistant. Het schijnt namelijk zo te zijn dat Google zijn nieuwe, digitale assistent wil openstellen voor andere fabrikanten, zodat ook zij speakers kunnen maken met de assistent aan boord. Ook wil Google dat die fabrikanten met Google Cast aan de gang kunnen gaan, zodat er meer connected speakers in huis komen te staan waar je ontzettend veel meer kunt. Helemaal wanneer er één centrale speaker, met microfoon aan boord, de rest aanstuurt.

Die fabrikanten zouden op het punt staan hun eigen speakers aan te kondigen (mogelijk na de Google-presentatie van 4 oktober). De reden dat Google deze maatregelen neemt, kan te maken hebben met de voorsprong die Amazon inmiddels heeft opgebouwd in Amerika met de Echo. Deze speaker kan ook een centraal punt in huis zijn en andere apparaten aansturen en is ook tevens met de stem te bedienen. Ook wil Google hiermee de strijd aangaan met merken als Sonos, die al een grote aanwezigheid hebben in menig huiskamer met hun speakers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.