Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netatmo voegt slimme radiatorkraan toe aan assortiment

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 12:33 CategorieEnergie

Netatmo is allang geen onbekende naam meer in de smart home-wereld. Zo zagen we in de afgelopen jaren onder andere al een Welcome-camera voorbij komen. Tijdens IFA 2016 in Berlijn kondigt het bedrijf aan dat het een nieuw product toevoegt aan zijn energie-lijn.

Netatmo presenteert slimme radiatorkraan

Nadat Netatmo eerder al een intelligente thermostaat op de markt had gebracht voor individuele boilers, heeft het bedrijf nu ook een slimme oplossing voor stadsverwarming in zijn assortiment. Het gaat om een slimme radiatorkraan die ervoor kan zorgen dat je tot 37 procent bespaart op het energieverbruik. Daarbij zou het installeren van de radiatorkraan een fluitje van een cent zijn.

Zodra de radiatorkraan is geïnstalleerd, zijn de mogelijkheden legio. Zo kun je aan iedere radiator een kraan hangen en vanaf dat moment overzichtelijk zien hoe de verschillende temperaturen zijn. Ook kun je van afstand met de app instellen hoe warm het in welke kamer moet zijn. Daarvoor hoef je dus niet eens thuis te zijn. Een andere handige functie is dat Netatmo automatisch de verwarming uit zet zodra het merkt dat een raam openstaat. De radiatorknop werkt overigens ook nog eens prima samen met Apple HomeKit, waardoor je met jouw iOS-apparaat dus ook aan Siri kunt vragen of de temperatuur wat lager mag.

Prijs en beschikbaarheid

Liefhebbers die wel oren hebben naar een radiatorkraan van Netatmo, kunnen alvast hun e-mailadres achterlaten op de officiële website. Naar verwachting komt de kraan eind 2016 beschikbaar. Het bedrijf brengt overigens twee pakketten op de markt. In het ene geval koop je een basisstation met twee radiatorkranen, die variant kost 180 euro. In het andere geval koop je slechts een losse radiatorknop. Om die te kunnen gebruiken moet je echter wel al in het bezit zijn van zo’n basisstation. De prijs van de losse radiatorknop is nog niet bekend.


€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 139,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.