Philips creëert slim masker voor mensen met slaapapneu

01 september 2016 1 Minuut 3 Reacties
Philips Dream Family

Philips gaat de smart home-markt voorzien van een slim apparaat dat mensen met slaapapneu moet gaan helpen. Het bedrijf heeft daarom de Dream Family-serie gepresenteerd. De serie bestaat uit drie onderdelen en is tijdens de consumentenbeurs IFA 2016 in Berlijn te bewonderen.

Philips komt met Dream Family-serie

Philips wil met zijn nieuwe Dream Family-serie ervoor zorgen dat mensen met slaapapneu beter kunnen slapen. Om dat te bereiken bestaat de serie uit drie onderdelen: een DreamWear-masker, het DreamStation-CPAP-systeem en een app genaamd DreamMapper. Het eerste onderdeel is het masker. Dat moeten patiënten die last hebben van slaapapneu ’s nachts dragen. In tegenstelling tot andere maskers, schijnt het door Philips ontwikkelde masker best comfortabel te zitten. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het bedrijf verschillende maten beschikbaar stelt, zodat er voor iedereen een passend masker is.

Het DreamWear-masker moet vervolgens aangesloten worden op het DreamStation-CPAP-syteem. Dat systeem moet ervoor zorgen dat de slaapapneu behandeld gaat worden. Tenslotte is er nog de DreamMapper-app. Daarmee kun je precies zien hoe de nacht voor jou verlopen is en wat voor progressie je geboekt hebt. Ook kun je zelf bepaalde doelen instellen die je graag wilt behalen. Wanneer de Dream Family-serie in Nederland beschikbaar komt, is niet bekend. Ook over een prijs werd niet gesproken.

Reacties (3)