Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips creëert slim masker voor mensen met slaapapneu

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 13:59 CategorieSlaapkamer

Philips gaat de smart home-markt voorzien van een slim apparaat dat mensen met slaapapneu moet gaan helpen. Het bedrijf heeft daarom de Dream Family-serie gepresenteerd. De serie bestaat uit drie onderdelen en is tijdens de consumentenbeurs IFA 2016 in Berlijn te bewonderen.

Philips komt met Dream Family-serie

Philips wil met zijn nieuwe Dream Family-serie ervoor zorgen dat mensen met slaapapneu beter kunnen slapen. Om dat te bereiken bestaat de serie uit drie onderdelen: een DreamWear-masker, het DreamStation-CPAP-systeem en een app genaamd DreamMapper. Het eerste onderdeel is het masker. Dat moeten patiënten die last hebben van slaapapneu ’s nachts dragen. In tegenstelling tot andere maskers, schijnt het door Philips ontwikkelde masker best comfortabel te zitten. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het bedrijf verschillende maten beschikbaar stelt, zodat er voor iedereen een passend masker is.

Het DreamWear-masker moet vervolgens aangesloten worden op het DreamStation-CPAP-syteem. Dat systeem moet ervoor zorgen dat de slaapapneu behandeld gaat worden. Tenslotte is er nog de DreamMapper-app. Daarmee kun je precies zien hoe de nacht voor jou verlopen is en wat voor progressie je geboekt hebt. Ook kun je zelf bepaalde doelen instellen die je graag wilt behalen. Wanneer de Dream Family-serie in Nederland beschikbaar komt, is niet bekend. Ook over een prijs werd niet gesproken.

 • Delen:

Reacties

 1. Drs. J.Nieuwesteeg
  05 mei, 2019 om 9:31

  Philips zou eens wat meer bij mensen moeten onderzoeken, die deze apparatuur al jaren gebruiken. Want in heel veel gevallen werkt het zeker niet zo mooi als in het filmpje. Apnuepatienten die onrustig slapen zodat het masker niet goed blijft zitten, vooral als je met een hoge druk moeten slapen zodat bij elke beweging het masker even lekt (gevolg, wakker worden of uit je diepe slaap komen), geen goede oplossing voor mensen waarvan de mond blijft open staan als zij slapen, en, in mijn opinie, het meest knullige van mijn full face masker: een geplastificeerd klittenband, die vooral als deze een beetje strak staat, zo scherp als een mes in je nek snijdt. Ik heb dit regelmatig bij Linden gemeld met als resultaat geen reactie of een oplossing die niet werkt.
  Groet,
  Statendaalder 7
  5283PN Boxtel

 2. Ilona lubach
  25 mei, 2019 om 22:01

  Wanneer komt die in nederland

 3. Nieuwesteeg
  27 mei, 2019 om 12:03

  Ik heb soortgelijk masker al 5jaar geleden in Nederland gezien, maar het geeft geen enkele oplossing voor mensen waarvan de mond gaat openstaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.