Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Qualcomm kondigt de Snapdragon 410E en 600E aan

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2016, 15:40 CategorieAlgemeen

Qualcomm heeft twee processors aangekondigd voor de verschillende producten voor in de smart home: de Snapdragon 410E en 600E. Deze chips zijn bedoeld voor alle producten die nu en straks met het Internet of Things verbonden kunnen worden.

Snapdragon 410E en Qualcomm 600E

Fabrikant Qualcomm heeft vandaag twee nieuwe processors aangekondigd voor producten die we straks in onze smart homes tegen kunnen komen. Het gaat om chips die in wasmachines, robots, tv-dongles en meer geplaatst kunnen worden en daardoor verbinding kunnen maken met het internet. Het gaat dus Internet of Things-producten. Qualcomm wil als het ware overal een chip in stoppen waar nog geen chip in zit – dus kan het net zo goed een Snapdragon zijn. De eerste chip is de Snapdragon 410E.

Naast de 410E, wordt er ook de 600E uitgebracht, als een iets beter model. Dit keer brengt Qualcomm de chips uit via een derde partij, waardoor veel andere fabrikanten de chip nu ook kunnen afnemen. En dat betekent mogelijk dat we in de toekomst veel producten gaan tegenkomen met deze chips. Beide chips beschikken over bluetooth 4.1, quadcore-processor en de mogelijkheid via in 1080p te maken. De 410E is geklokt op 1,2GHz en de 600E op 1,5GHz, en kan ook video’s maken in 2K-kwaliteit.

qualcomm-snapdragon-410E

qualcomm-snapdragon-600E

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.