Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme buitencamera Canary Flex kan binnen en buiten werken

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2016, 23:02 CategorieVeiligheid en beveiliging

Canary, producent van beveiligingscamera’s, heeft de Canary Flex geïntroduceerd. Dit is een slimme beveiligingscamera die zowel binnen als buiten kan worden aangebracht. Hij kan zowel op een batterij als op een stroomkabel werken.

De Flex kan ook met drie verschillende bevestingsmodules worden geleverd. De camera kan gewoon worden vastgeschroefd. Ook is er een merkwaardig uitziend, flexibel paaltje te krijgen dat om een paal of een voorwerp kan worden geklemd.

Binnen en buiten

De naam Flex geeft precies aan wat de maker ermee bedoelt: hij is op vele manieren inzetbaar. Wie hem als stabiele beveiligingscamera binnen of buiten wil gebruiken, kan hem vastschroeven en aan een stroomkabel hangen. Maar wie er af en toe de tuin mee wil bekijken, kan hem aan een struik hangen. Ook kan men hem  meenemen naar een ander gebouw om daar beelden op te nemen.

Canary Flex 2

De Flex neemt niet continu beelden op, maar heeft een bewegingsdetector die de camera activeert. De camera leert gaandeweg voor welke zaken hij zijn eigenaar mag storen. Dat gebeurt via een pushnotificatie op de bijbehorende app op een smartphone die met het systeem verbonden is.

Zelflerende camera

In het begin komen er dus veel meldingen, maar dat wordt steeds minder. De camera zelf leert aan wat belangrijke bewegingen zijn. “Het is een van onze grootste doelen om superbelangrijke informatie te verzenden en de eigenaar daarop te laten reageren”, meldt John Carter van Canary.

De Flex kan draaien op een oplaadbare batterij die het volgens Canary maandenlang kan volhouden. De camera is bovendien waterdicht en makkelijk te verplaatsen, zodat hij overal kan worden aangebracht, opgehangen of neergezet.

Canary Flex 3

Stroomkabel of batterij

Met de mogelijkheden om zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt te worden, en de optie om een stroomkabel of een batterij te gebruiken, is de Flex een product dat zich hiermee onderscheidt van soortgelijke ip-camera’s zoals de Nest Cam. Die is alleen in een binnen- en een buitenversie beschikbaar.

Wie een Canary Flex koopt, dient er voor tien dollar per maand een abonnement bij te kopen, waarmee niet alleen dertig dagen videogeschiedenis-opslag wordt gekocht, maar ook een soort inbraakverzekering wordt afgesloten. Wordt er ondanks de aanwezigheid van de camera toch iets gestolen uit huis, dan geeft Canary tot maximaal duizend dollar terug.

LTE

Canary is in de Verenigde Staten in onderhandeling met een telecomprovider om een lte-module in te bouwen, met een bijbehorend abonnement voor wifi-loze gebouwen. Canary is zich zeer bewust van de moordende concurrentie van Google (Nest), D-Link en Netgear, en belooft zich met de Flex te richten op de zaken die voor mensen belangrijk zijn, in plaats van puur op de technologie. De Flex wordt via de website van Canary verkocht tegen het eind van dit jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.