Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme kluis iKeyp wil persoonlijke spullen beschermen

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2016, 13:28 CategorieVeiligheid en beveiliging

Is jouw smart home inmiddels ook wel toe aan een slimme kluis, dan kun je voortaan terecht bij iKeyp. iKeyp is een kluis die via jouw smartphone is te bedienen en in eerste instantie vooral werd gemaakt om te voorkomen dat er een overdosis medicijnen werd genomen. Inmiddels hebben de ontwikkelaars het apparaat veel verder uitgebreid en kun je nu ook jouw persoonlijke spullen veilig houden in deze kluis.

Wat is en kan slimme kluis iKeyp

Met iKeyp ben je er voortaan zeker van dat jouw spullen in goede handen zijn. De slimme kluis kan op drie manieren opengemaakt worden. Je kunt ervoor kiezen om een code in te stellen op de kluis, je kunt de sleutel gebruiken of de bijbehorende app. Met die applicatie kun je overigens veel meer dan alleen de kluis openen. Hij houdt je namelijk ook op de hoogte van wat er allemaal gebeurt met jouw kluis. Zo ontvang je een melding als de batterijen bijna leeg zijn, als het apparaat geen contact meer heeft met Wi-Fi en als je hem per ongeluk open hebt laten staan.

Een andere functie die iKeyp herbergt, is dat je gewaarschuwd wordt zodra iemand probeert om de kluis te openen. Daarnaast kun je ook reminders instellen. Zo kun je aangeven dat je iedere dag om 18.00 uur medicijnen uit de kluis moet hebben. Mocht je vervolgens één dag de kluis niet op dat tijdstip geopend hebben, word je gealarmeerd. Zo vergeet je dus nooit meer jouw medicijnen te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om de kluis van afstand open te doen. Als iemand thuis bijvoorbeeld iets nodig heeft.

Prijs en beschikbaarheid

De iKeyp is sinds kort te pre-orderen via Indiegogo, waar de makers een project zijn gestart in de hoop om geld binnen te halen. Tot op heden werd er al 38.000 dollar opgehaald van de beoogde 50.000 dollar. Zelf kun je een bijdrage leveren door alvast een slimme kluis voor te bestellen. Dat kost op dit moment 79 dollar, zo’n zeventig euro. Het is de verwachting dat de slimme kluis in maart 2017 verzonden gaat worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.