Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met SproutsIO krijgt iedereen groene vingers

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2016, 13:36 CategorieAccessoires

De makers van SproutsIO beseffen als geen ander dat we anno 2016 eigenlijk geen flauw idee hebben waar ons voedsel vandaan komt. Groente kan bijvoorbeeld volgespoten zijn met pesticiden. Met SproutsIO, een smart microgarden, is dat binnenkort verleden tijd. Met een dergelijk apparaat word je geholpen met het kweken van jouw eigen voedsel.

Wat kan SproutsIO

SproutsIO is een smart microgarden die het ons makkelijker moet gaan maken om ons eigen eten te laten groeien. Zo kunnen we met een dergelijk apparaat onder andere chilipepers, tomaten en salade kweken. Het apparaat helpt mensen die het niet gewend zijn om een tuintje te onderhouden toch aan hun eigen voedsel. Het installeren van een dergelijk apparaat is ook een fluitje van een cent. Zodra het apparaat op zijn plek staat, wordt een sIO Refill in SproutsIO gelegd en moet er water toegevoegd worden. Vervolgens kun je het apparaat met Wi-Fi verbinden en de bijbehorende applicatie op jouw smartphone downloaden. Daarna moet er nog even een lamp geïnstalleerd worden en kun je aan de slag.

Een voordeel van het apparaat, is dat je altijd en overal kunt zien hoe jouw planten ervoor staan door gebruik te maken van de mobiele app. Ook zie je daarin informatie over wanneer er geoogst kan worden. Een ander voordeel is dat je het apparaat maar één keer per maand water hoeft te geven en daarvoor kun je gewoon kraanwater gebruiken. Mocht de plant onverhoopt toch meer water nodig hebben, dan word je gewoon gewaarschuwd.

Prijs en beschikbaarheid

De makers hopen via Kickstarter een bedrag van 100.000 dollar op te halen om het apparaat op de markt te kunnen brengen. Op dit moment staat het binnengehaalde bedrag op zo’n 35.000 dollar. Via Kickstarter kun je een dergelijk apparaat alvast pre-orderen voor een bedrag van 699 dollar. Daarvoor krijg je het systeem inclusief zes sIO refills. Een nadeel is dat de apparaten op dit moment alleen naar de Verenigde Staten worden verstuurd. De levering wordt in mei volgend jaar verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.