Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tado brengt tweetal slimme verwarmingsproducten op de markt

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 15:42 CategorieEnergie

In navolging van een aantal grote bedrijven heeft ook Tado (tado°) een aantal slimme producten gepresenteerd tijdens IFA. Het bedrijf had al een aantal slimme thermostaten in zijn assortiment, maar is nu terug met een nieuwe slimme thermostaat en een slimme radiatorknop. Daarbij werkt het Duitse bedrijf tegenwoordig samen met grote partijen op de smart home-markt.

Tado presenteert nieuwe slimme thermostaat

Het eerste apparaat dat gepresenteerd werd, is een slimme thermostaat. Het apparaat is compatibel met Apple Homekit, IFTTT en Amazon Echo. Ook kun je het apparaat aansturen met de Tado-app en in de gaten houden hoe warm het in huis is en hoeveel energie je al bespaard hebt. Dat de thermostaat kan communiceren met de app wordt geregeld doordat er bij het apparaat een internetbridge wordt geleverd. Met een slimme thermostaat van Tado kun je overigens tot 31 procent besparen op je verwarmingskosten. Dat komt mede omdat het huis alleen verwarmd wordt op de momenten dat er ook echt iemand thuis is. Daarnaast kent Tado het gebouw waarin je woont, kent het de weersvoorspellingen en kan het daarop automatisch baseren hoe warm het in huis moet zijn of worden.

Ook slimme radiatorknop op de markt

Het Duitse bedrijf heeft ook een slimme radiatorknop toegevoegd aan zijn assortiment. Ook dat apparaat ondersteunt IFTTT, Amazon Echo en Apple Homekit. Met zo’n radiatorknop ben je ervan overtuigd dat je altijd thuiskomt in een warm huis. Doordat het apparaat te verbinden is met de Tado-app, kun je altijd zien hoeveel graden het in huis is en kun je zelfs de radiator op afstand bedienen. De radiatorknoppen zijn bedoeld voor mensen die geen eigen ketel in huis hebben.

Tado verwarmingsproducten 2

Prijs en beschikbaarheid

De producten zijn direct te bestellen op de officiële website van Tado. Het duurt echter wel enige tijd totdat je de artikelen ook echt binnen hebt. De starterskit wordt vanaf 19 september verstuurd. De thermostaat kan het eerste jaar voor 4,99 euro per maand gehuurd worden. Daarna wordt dat bedrag 6,99 euro per maand. Ook kun je het pakket in één keer aanschaffen voor 249 euro. De radiatorknop kun je vanaf oktober bij je thuis verwachten. Die starterskit kost het eerste jaar 3,99 euro per maand en daarna 5,99 euro. Het pakket in één keer aanschaffen kost 199 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.