Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tesla bedenkt dak dat geheel uit zonnepanelen bestaat

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2016, 23:44 CategorieEnergie

Tesla zal binnenkort een zonnedak presenteren. Dat is een dak van een huis dat geheel uit zonnepanelen bestaat.

Tesla Powerwall

Samen met de reeds bestaande Tesla Powerwall, een grote accu die met die zonne-energie opgeladen kan worden, kan een huishouden grotendeels onafhankelijk van het lichtnet functioneren.

Solar City

Het plan hing al een tijdje in de lucht. Afgelopen zomer maakte het bedrijf een fusie bekend met het bedrijf Solar City, dat gespecialiseerd is in de productie van zonnepanelen. Het zonnedak is ook al eens eerder door Tesla-baas Elon Musk aangeroerd in een gesprek. Musk vermeldt nu in een tweet dat hij het zonnedak op 28 oktober zal presenteren. Daarmee betreedt het in elektrische auto’s gespecialiseerde bedrijf  voor het eerst de markt voor de productie van elektriciteit.

Zonnedak

Het plan  om een compleet dak bestaande uit zonnepanelen te ontwikkelen, ligt dus al een tijdje voor de hand. Musk omschrijft het als een ‘gladjes geïntegreerd en mooi zonnnedak met batterij, dat gewoon werkt, en waardoor de huiseigenaar zijn eigen energieproducent wordt. Dat willen we verkopen in de hele wereld.” Musk wil het voor de klant allemaal zo eenvoudig mogelijk houden. “Eén bestelprocedure, één installatie, één servicecontract, één telefoon-app.”

Zelfstandig rijdende Tesla-taxi

Het bedrijf wil op 28 oktober naar verluidt nog meer presenteren. Gesproken wordt over een pick-up truck, een semi-truck, en de mogelijkheid voor eigenaren van een Tesla-auto om die zelfstandig, zonder chauffeur, als taxi te laten functioneren als de eigenaar zijn wagen zelf niet nodig heeft. Die kan de zelfsturende auto dan de weg op sturen om voor taxi te spelen.

 

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.