Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Vijf beste slimme babyfoons: houd je kind in de gaten met je smartphone

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2016, 11:26 CategorieTips en advies

Een slimme babyfoon zorgt ervoor dat je jouw kinderen voortaan altijd en overal in de gaten kunt houden door gebruik te maken van een smartphone. Maar welke babyfoon is nou slim en hoe zit het met de abonnementen die aangeschaft moeten worden om van alle functies van slimme babyfoons gebruik te kunnen maken? Smarthome Magazine zet de vijf beste slimme babyfoons op een rijtje en vertelt of je al dan niet een abonnement nodig hebt om van alle functies gebruik te kunnen maken.

Philips Avent uGrow

Philips heeft in zijn assortiment een slimme babyfoon die gebruikmaakt van SafeConnect Technology. Daardoor kun je de beelden die de Avent uGrow SDC860 maakt ten allen tijde bekijken via ieder beschikbaar netwerk. Een ander voordeel van de slimme babyfoon van Philips, is dat je via de bijbehorende app meerdere mensen kunt uitnodigen om mee te kijken. Wil je bijvoorbeeld dat opa en oma ook op bepaalde momenten kunnen zien wat er gebeurt, dan kun je ook voor hen een account aanmaken en aangeven wanneer ze mogen kijken. Het maximaal aantal accounts is tien. Het maximale aantal accounts dat tegelijk kan kijken, is drie.

Philips geeft zijn gebruikers ook de gelegenheid om in te stellen voor welke gebeurtenissen je meldingen wilt ontvangen. Daartoe behoren onder andere de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad. Zo moet voorkomen worden dat je te pas en te onpas gestoord wordt. Ook kun je in de app aangeven hoe hard jouw kind gehoord moet worden, welke kleur en hoe helder de nachtlamp moet zijn en welk slaapliedje afgespeeld moet worden. Ten slotte kun je ook gebruikmaken van de TalkBack-functie, zodat je van afstand met jouw kind kunt communiceren om hem bijvoorbeeld gerust te stellen. De babyfoon van Philips neemt beelden niet op. Wel kun je in de app op het fotocameraatje klikken om een foto te maken. Voor de Philips Avent uGrow SDC860 is geen extra abonnement nodig. De prijs van de camera bedraagt zo’n 180 euro.

Nest Cam Indoor

De Nest Cam Indoor wordt vooral gepromoot als een beveiligingscamera, maar kan ook ideaal gebruikt worden als slimme babyfoon. Het apparaat neemt altijd alles op wat hij ziet en waarschuwt zijn eigenaar door middel van een app zodra er beweging of geluid is gedetecteerd. Zo kun je dus altijd in de gaten houden wat jouw kind uitspookt. Doordat in de Full HD-camera ook een luidspreker en microfoon zit verwerkt, kun je ook horen wat jouw kind doet en zelfs communiceren door gebruik te maken van de microfoon-functie in de app. De Nest Cam Indoor kost zo’n tweehonderd euro.

In tegenstelling tot de camera van Philips, heeft Nest wel een abonnement nodig om van alle functies gebruik te kunnen maken. Met het gratis abonnement kun je gebeurtenissen tot drie uur geleden terugzien. Mocht je ervoor kiezen om een betaald abonnement te nemen, dan heb je twee keuzes: een mogelijkheid waarin je tot tien dagen de beschikking hebt over je volledige geschiedenis en een optie waarmee je dat tot dertig dagen hebt. De eerste variant kost tien euro per maand of honderd euro per jaar voor één camera. De tweede variant kost dertig euro per maand of driehonderd euro voor een heel jaar.

In het geval van zo’n betaald abonnement worden alle videobeelden dag en nacht opgeslagen in de cloud. Ook heb je met zo’n abonnement persoonsmeldingen waardoor je een aparte melding krijgt als de camera een mens ziet, kun je clips en time-lapses maken om de mooiste momenten te bewaren en activiteitszones instellen. Daardoor weet Nest welke plekken goed in de gaten gehouden moeten worden en waarvoor je speciale meldingen moet ontvangen. In onze review lees je alles over de Nest Cam Indoor.

Nest Cam slimme beveiligingscamera

Withings Home

Een bedrijf dat ook een slimme babyfoon in zijn assortiment heeft, is Withings. Met Withings Home kun je jouw kinderen altijd en overal in de gaten houden. Het apparaat zal in de eerste dagen vooral aanleren welke geluiden normaal zijn en welke dat niet zijn. Zodra de camera daarna geluiden hoort die hij niet herkent, bijvoorbeeld dat iemand de kamer binnenwandelt of dat er iets of iemand valt, dan zal Home je direct waarschuwen door een melding naar jouw smartphone te sturen. Ook houdt het apparaat in de gaten hoe de luchtkwaliteit is. Met Withings Home kun je overigens niet alleen jouw kind horen, maar zelf ook terugpraten. Tevens kun je via de app slaapliedjes afspelen en de lamp onder de babyfoon een kleurtje geven.

Mocht je een melding hebben gekregen van Withings, dan kun je direct de app openen. De camera neemt altijd op, dus kun je ervoor kiezen om live mee te kijken of de afgelopen 24 uur te bekijken. Ook is er een tijdlijn met de activiteiten in de afgelopen uren. Met het gratis abonnement van Withings kun je tot 48 uur in timelapse terugzien. Wil je tot dertig dagen terugzien, downloaden en delen, dan zal er gekozen moeten worden voor een abonnement. De abonnementen beginnen bij een bedrag van 7,95 dollar per maand. De prijs van Withings Home is om en nabij de 200 euro.

Logi Circle

Logitech heeft zijn Logi Circle vooral aangeprezen als een beveiligingscamera, maar zeker dit apparaat is multifunctioneel in te zetten. Deze slimme babyfoon neemt altijd op, waardoor je dus te pas en te onpas de app kunt openen om te bekijken wat jouw kind uitspookt of heeft uitgespookt. Wat daarbij een welkome functie is, is dat je via de push-to-talk-functie altijd in contact kunt blijven met jouw kroost. Zodra de dag voorbij is, kun je er ook voor kiezen om een timelapse te bekijken. Zo’n timelapse duurt dertig seconden en daarin zie je de belangrijkste momenten van die dag voorbij komen. Je kunt ervoor kiezen om ze te delen of te downloaden. Logi Circle kan jou ook waarschuwen als hij merkt dat er iets aan de hand is.

Om langer de beschikking te krijgen over jouw videogeschiedenis en om aangepaste dagoverzichten te krijgen, kun je ervoor kiezen om een abonnement aan te schaffen. Het Circle Safe-abonnement geeft je tot 31 dagen toegang tot jouw videogeschiedenis. Dat abonnement 7,99 euro per maand per camera of 59,99 euro per jaar. Liefhebbers kunnen de service eerst één maand gratis uitproberen. In onze uitgebreide review lees je alles over de Logi Circle. De slimme babyfoon annex beveiligingscamera van Logitech kost 169 euro.

Logi-Circle-review-7

Canary

Ook de Canary kan gebruikt worden als slimme babyfoon, al heeft deze camera één nadeel ten opzichte van de bovengenoemde producten. Deze 1080p HD-camera beschikt namelijk niet over de functie waarbij je kunt communiceren met jouw kroost. Desondanks wilden we hem toch opnemen in dit artikel, omdat hij wel andere voordelen heeft. Zo beschikt Canary over de nodige sensoren waardoor hij jou kan waarschuwen zodra hij merkt dat de temperatuur, de luchtvochtigheidsgraad of de luchtkwaliteit niet helemaal ideaal meer is.

Canary

Net als met de andere camera’s, kun je ook met Canary via een app meekijken. Daarbij kun je ook ’s nachts op goede kwaliteit beelden rekenen, doordat het apparaat gebruikmaakt van automatische night vision. De makers van Canary zorgen er binnenkort voor dat je via hun gratis membership 24 uur lang de beelden gratis terug kunt kijken en onbeperkt beelden kunt downloaden. Zo kun je dus later altijd terugkijken op video’s van jouw kroost. Ook komt er een betaald membership waarmee je dertig dagen kunt beschikken over de videogeschiedenis. Dat abonnement gaat 9,99 dollar per maand kosten voor één camera. De camera kost zo’n 200 euro.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.


€ 89,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.