Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon wil nog eens meer dan 400 mensen aannemen voor assistent Alexa

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 9:15 CategorieBediening

Amazon is momenteel op zoek naar meer dan vierhonderd mensen, die mee mogen werken aan de digitale assistent Alexa. Nu in elk geval Google zich ook in de strijd voor slimme speakers met assistenten wil mengen (en Apple mogelijk ook), kan het bedrijf niet stilzitten.

Meer mensen voor Amazon Alexa

Amazon mag dan wel de markt voor slimme speakers met assistenten voor in huis hebben opengebroken, dat betekent niet dat de online winkelketen nu kan blijven stilzitten. Helemaal niet nu Google zich ook in de strijd gaat mengen, terwijl er geruchten bestaan over een soortgelijk product van Apple. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat de nieuwe Amazon Echo Dot ook naar Europa komt, waar er nog genoeg groeimogelijkheden liggen. En nu is er op de site van de winkel te zien dat die zoekt naar meer dan vierhonderd mensen.

Er staan namelijk meer dan vierhonderd vacatures open. Die vacatures hebben te maken met de digitale en slimme spraakassistent Alexa, die in elk geval middels de Echo van Amazon kan worden aangestuurd. De fabrikant is op zoek naar software-ingineurs, productmanagers, merchandizing-experts, web developers en nog veel meer. Hoewel Amazon niet de eerste was die een slimme bluetooth-speaker op de markt uitbracht, is het wel zo dat het bedrijf marktleider is. Maar voor hoe lang nog? Google Home komt steeds dichterbij…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.