Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon wil slimme assistent Alexa ook naar niet-Echo-apparaten brengen

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2016, 8:52 CategorieBediening

De slimme assistent Alexa is onmiskenbaar verbonden met de Echo-lijn van Amazon, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Amazon werkt namelijk samen met Sensory om ervoor te zorgen dat de assistent straks ook op andere apparaten kan werken, die je met je stem kunt bedienen.

Alexa op andere apparaten

Wanneer je het over Alexa van Amazon hebt, dan heb je het ook over de Echo-speaker voor in je smart home. Binnenkort kan de slimme assistent ook verschijnen op andere apparaten dan die van de online winkelketen, aangezien er wordt samengewerkt met het bedrijf Sensory. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in stembesturing en wil de assistent ook op andere apparaten laten werken die je straks met je stem kunt activeren en bedienen. Amazon zorgt er al voor dat third-party ontwikkelaars gebruik van haar kunnen maken.

Wanneer iemand Alexa wil toevoegen aan zijn hardware of systeem, dan mag dat van Amazon. Sterker nog: de winkelketen zal iedereen daarbij helpen die dat wil doen. Het probleem echter moet die apparaten is dat je nog een knopje in moet drukken voordat je haar kunt activeren — dat kan nu nog niet met je stem. Deze nieuwe samenwerking moet daar wel voor zorgen en niet-slimme apparaten straks wel dat slimme karakter meegeven. Straks kunnen de assistent ook gebruiken op bijvoorbeeld een videosysteem voor naast de voordeur.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.