Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

App Google Cast wordt Google Home

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 23:00 CategorieBediening

Google Cast wordt binnenkort Google Home, en de app wordt uitgerust met nieuwe mogelijkheden. De nieuwe app is niet meer alleen bedoeld om audio en video te ‘casten’ naar een tv of een luidspreker. Google Home is bestemd om het hele huishouden aan te sturen.

Casten wordt assisteren

De app sluit aan bij de Google Home-speaker die het bedrijf deze week presenteerde. Deze speaker is niet alleen maar een ding dat geluid produceert, maar hij is draadloos op een smart home aangesloten en je kunt hem met spraakopdrachten besturen. De term ‘Ok Google’  laat de Google Home-speaker, die van de Google Assistant is voorzien, van flinke afstand herkennen dat er een opdracht komt. Hij kan dan het licht uit- of aandoen, de thermostaat besturen of gesproken zoekopdrachten eveneens met spraak beantwoorden.

Chromecast

Het is al de tweede maal in slechts een paar maanden tijd dat Google de naam van de app verandert. Eerst heette hij Chromecast. Net als het gelijknamige apparaatje, dat aan de tv of de stereo moet worden bevestigd. Toen werd het Google Cast, en straks dus Google Home.

Icoon

De Google Cast-app is nu nog vrij beperkt; hij is alleen geschikt voor het streamen van muziek, films en bijvoorbeeld het scherm van een tablet of smartphone naar een televisie. Dat wordt binnenkort volgens eigen mededeling van Google flink uitgebreid met de Google Home-mogelijkheden. De gebruikers hoeven niets te doen om de Google Cast-app te veranderen; dat doet Google binnenkort zelf. Het icoon op de smartphone of tablet zal ook veranderen. Van een logo met wifi-achtige golfjes naar een huis in de vier primaire kleuren van Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.