Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bixi is afstandsbediening met bewegingsbesturing

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2016, 10:42 CategorieBediening

In de afgelopen jaren hebben we al de nodige slimme afstandsbedieningen voorbij zien komen, maar Bixi lijkt een stapje verder te gaan dan zijn concurrenten. Bixi is namelijk een afstandsbediening met bewegingsbesturing. Daardoor hoef je het apparaat helemaal niet aan te raken om iets in je smart home te kunnen bedienen. Het apparaat is binnenkort via Kickstarter te pre-orderen.

Bixi is slimme afstandsbediening

Bixi is een slimme afstandsbediening waarbij je voortaan niet eens je handen meer hoeft te gebruiken. Mocht je ’s ochtends wakker worden en je slimme wekker gaat af, dan kun je je hand over het apparaat bewegen en hij zorgt er vervolgens direct voor dat je wekker wordt uitgeschakeld. Dat is uiteraard niet het enige wat dit apparaatje kan. Alle connected devices in je huis kunnen worden bestuurd door gebruik te maken van de beweingsbesturing. Van je slimme verlichting tot je slimme speaker, niets is te gek voor deze multifunctionele afstandsbediening. Daarbij reageert de afstandsbediening op in totaal acht gebaren. Zo kun je onder andere bepaalde kanten uit swipen of juist met je hand een beweging van boven naar onder maken. In onderstaande video zie je het apparaatje in actie.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is Bixi nog niet te koop. Het is de bedoeling dat het apparaat spoedig op Kickstarter verschijnt en vanaf dat moment is de slimme afstandsbediening te pre-orderen. Voor welke prijs de afstandsbediening beschikbaar komt, is nog niet bekendgemaakt. Wel heeft het bedrijf achter het slimme apparaat al bekend gemaakt dat hij beschikbaar komt in vier tot vijf kleuren.

 • Delen:

Reacties

 1. vijay
  16 oktober, 2016 om 15:13

  Hi,
  Vijay here, founder of Bixi. Thanks a lot for publishing the article. We had more than 100 sign-ups from your article.
  We are launching on Kickstarter on 24th October with an early bird pricing of 59$ only.

  Looking forward to a great support on the campaign as well especially on 24th.

  Cheers,
  -Vijay

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.