Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

EvaDrop Smart Shower moet waterverspilling voorkomen

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2016, 10:32 CategorieBadkamer

De EvaDrop Smart Shower moet ervoor gaan zorgen dat we voortaan minder water verspillen tijdens een douchebeurt zonder dat het ons ongemak oplevert. Het slimme apparaat weet precies waar de persoon die doucht staat en kan daarop baseren hoeveel water er nodig is.

Wat is en kan EvaDrop Smart Shower?

EvaDrop is volgens zijn makers de eerste smart shower die water spaart. Het apparaat wordt geïnstalleerd tussen de douchekop en de muur. Om gebruik te kunnen maken van de douche, draai je gewoon de kraan open. Het apparaat gebruikt vervolgens zijn ingebouwde hittesensor om in de gaten te houden op welk moment jouw geliefde temperatuur wordt behaald. Vanaf dat moment gaat de kraan uit tot het moment dat je op de knop drukt om het water weer te laten lopen.

Niet alleen op dat moment zorgt EvaDrop ervoor dat je voortaan geen water meer verspilt. Het systeem beseft namelijk wanneer je wel en niet water nodig hebt. Als je direct onder de douchekop staat, kun je rekenen op de volle honderd procent water. Wanneer je iets verder wegstapt, houd je 80 procent van de waterstralen over. Als je vervolgens nog een stapje verder wegstapt, om bijvoorbeeld je benen te scheren, neemt het percentage nog verder af. Ook hoort bij EvaDrop een speciale app waarmee je onder andere aan kunt geven hoelang je douchebeurt moet duren. Tevens kun je daar bekijken hoeveel water je gebruikt hebt. Daarbij kun je jouw gebruik ook nog eens vergelijken met het waterverbruik van anderen in de EvaDrop community.

Prijs en beschikbaarheid

De EvaDrop Smart Shower heeft al enige tijd geleden een succesvolle Indiegogo-campagne achter de rug. Opmerkelijk genoeg is het apparaat echter nog altijd niet op de markt. Toch bieden de makers het apparaat nog altijd aan om te pre-orderen. Voor een bedrag van 199 dollar is het apparaat vooruit te bestellen. Het is echter niet bekend wanneer je het apparaat dan ook daadwerkelijk kunt verwachten.

  • Delen:

Reacties

  1. René Betgem
    19 oktober, 2016 om 15:38

    Een nog betere oplossing is de Upfall Shower. De douche die bewezen 80-90% minder water en energie (gas) gebruikt(KIWA en Urgenda)Een Nederlandse uitvinding.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.