Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistant gebruikt materiaal van schrijvers van Pixar en The Onion

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2016, 9:08 CategorieBediening

De mensen die de grappen bedenken bij Pixar en The Onion helpen Google de Google Assistant persoonlijker en levendiger te maken. Pixar kennen we van de computeranimatiefilms (in samenwerking met Disney) en The Onion is een site vergelijkbaar met de Speld in Nederland.

Zo maakt Google de Google Assistant levendig

The Wall Street Journal meldt dat Google de hulp ingeschakeld heeft van schrijvers die werken bij Pixar en The Onion, met als doel de Google Assistant levendiger te maken. Deze schrijvers zijn verantwoordelijk voor de grappen in de films (die zijn geproduceerd in samenwerking met Walt Disney) en de artikelen in het satirisch online nieuwsmagazine. En wanneer je er er over nadenkt, is het zo gek nog niet. Straks hebben we dagelijkse gesprekken met een AI in huis, en dan kan er maar beter wat humor in het gesprek gaan zitten.

Want elke dag iets droog herhalen zonder vorm van entertainment, is heel saai en kan het succes met een AI (artificial intelligence, kunstmatige intelligentie in het Nederlands) en de gekoppelde producten nog ondermijnen ook. Daarom zijn iOS-bezitters ook altijd zo positief over Siri, die al veel meer persoonlijkheid heeft in vergelijking met de stemassistent op Android. Ook Alexa van Amazon heeft al veel meer een eigen persoonlijkheid meegekregen. Google Assistent komt naar Google Home en is nu al te gebruiken met Google Allo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.